......... Datum: 2008-12-31 Tid: 16:42:10

Året som gick och året som skall komma!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nyår idag! Ett år går fort. Detta år gick extremt fort och säkert det mest omtumlande året någonsin i mitt/vårat liv.

I jan, bestämt den 14/1 så testar jag plus på graviditetsstickan. Ett till barn ska födas, så efterlängtat. Vem kunde tro att det efter så många år. Storesyster Hillevi som är 10år ska få ett syskon! Det som är extra kul är att min syster väntar barn och beräknas föda i juli.

 Ultraljud 8v. gammal.

En kär släkting, Anders mormor går bort efter måånga år på denna jord. Blev en fin och stämningsfull begravning.

I feb så börjar jag tvivla på om hästarna ska få vara kvar. Räknar ut att min FP kommer bli extremt låg. Tar beslutet att sälja en eller båda tillsammans. Denna cirkus (och då menar jag cirkus!) varade ända in i sept då Elske flyttar till sin nya ägare i norr. Smilla får flytta med på foder sålänge.

I feb så meddelar Anders syster att det är smått pågång i deras familj med. 3st bebisar kommer födas i år inom familjen =)

Den 21/4 så föds Smilla. En underbar vårdag med full sol hela dagen!


I maj så åker jag och Hillevi till Gotland på semester. En underbar vistelse. Kommer vi göra om flera gånger till!

Under våren så mentaltestades våran hund Leo med mycket bra resultat. Skottfast =)

Sen så var det rätt lugnt under våren, livet knegade på till maj/juni. Då jag började få jobbigt i graviditeten pga mitt fysiskt krävande jobb. Blir några vändor till förlossingen pga alldeles för mycket sammandragningar.

Under juni så åkte vi på en del hundutställningar men utan större resultat. Var till World Dog Show i Älvsjö. Det häftigaste jag varit med om i hundevenemang. Fick Excellent som omdöme. Behövde dock Very Excellent för att komma vidare i konkuransen bland de andra hanarna.

Efter midsommarhelgen så blir jag sjukskriven på heltid. Så sommaren löper på och magen växer.

Den 3/8 så föddes min systers bebis och jag blir moster för tredje gången. En underbar liten tjej.


I augusti bestämmer vi oss för att sälja vår bostadsrätt. När vi la upp våran lägenhet på Hemnet så slog bostadskrisen till. Vi hade nog tur ändå som fick vårat spld ca 2mån senare.

Fem veckor senare efter kusin så föds Filip. Den 7/9. En dag efter beräknad datum. Han var 53cm lång och vägde 4300gr.



Sen ca en vecka efter så flyttar Elske och Smilla iväg. Ca en månad senare kommer Smilla hem igen som avtalat.

Dopet av kusin sker i oktober och Filip´s i nov. Vi får besked om att vi fått hyreslägenheten vi önskade oss och flytt kommer ske i jan.

Anders syster får sitt barn den 27/10. En söt liten tjej blev det.

Julen firades inte så hårt hemma hos oss. Vi flydde hemmet som består av packlådor och firar dels hos min mamma och sen Anders föräldrar.



Idag är det årets sista dag. Vi firar det med att vara hemma i vårat flyttstök. Den 3/1 så går flyttlasset.

Undrar hur nästa år kommer bli? Hoppas lika roligt och spännande. Dock något mindre omtumlande ;-)

Gott nytt år på er!!


......... Datum: 2008-12-30 Tid: 21:09:43

Ja det är typsikt...

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag har jag packat ner det som ska med i köket till nya hemmet. Börjar se tomt ut här i hemmet nu. Sen så åkte vi till nya lägenheten och kollade på den. Anders godkände den *phu* ;-) Sen ut till Smilla en sväng.

Ikväll så har Anders ringt runt till försäkringsbolag, bredbandsbolaget, telia mm. Fick beskedet att vi blir internetlösa i ca 3-4 veckor från och med den 5/1. Då flytten med bredbandsbolaget tar så lång tid på sig =( Så bloggen läggs på hyllan ett tag. Det är ju typiskt när man kommit igång ordentligt........ Är jag hos mamma så kanske jag kan plita ner några rader där.

Har inte hört vem som dött. Vimpeln fladdrar nu i vinden.


......... Datum: 2008-12-30 Tid: 09:49:50

Flaggan är på halv stång

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag så när jag tittar ut så är våran gemensamma flaggstång för föreningen på halv stång. Börja kolla Aftonbladet men där stod det inget (tänkte om det var någon "viktig" person som dött eller katastrof som hänt under natta). Kanske någon granne som dött. Läskigt... Tycker verkligen inte om döden....



......... Datum: 2008-12-29 Tid: 21:29:04

Nuså..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu är det kvällen igen. Som jag skrev innan så är jag nöjd med dagen. Vi har gjort det vi tänkt med undantag att köket inte är klart. Fixas imorrn. Imorgon så åker vi till nya lägenheten och tar en titt. Anders vet ju inte hur den ser ut då jag och Hillevi var dit själva. Hoppas han gillar den. Jobbigt läge annars ;-) Nåja det duger som ett ställe att bo i tillsvidare.

Idag så åt vi våfflor till middag. Det var inte igår kan jag säga. Mumsigt värre =) Gjorde dom på vanlig pannkakssmet så de vart inte riktigt så frasiga som jag önskat. Men de slank ner med lite sylt och grädde.

Nåväl, nu dags att runda av. Filip sover sen halv åtta, Hillevi är pågång att somna. Anders har tagit ut dogsen en sista gång för ikväll. Ska gå ner och titta lite på dumburken innan jag lägger mig också.


......... Datum: 2008-12-29 Tid: 11:50:50

Så duktiga vi är =)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu är förrådet färdigt! Det var inte så farligt mycket som vi trodde. Nu ska Anders hämta vår nyckel till vår nya lägenhet, sedan dags för han och Hillevi att åka till hockeyn igen (andra dan i rad) för träning.

Medans de är där så ska jag och Filip åka ut till stallet å mocka,sköta om Smilla.

Sen är det dags att packa klart köket och datarummet. Rensa fönstrena på lampor, tavlor, blommor mm.

Filip är idag en glad gosse i sina nya fina kläder som han fick av moster i julklapp =)

Hörs senare!



......... Datum: 2008-12-28 Tid: 21:42:50

Beställt bilder

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu har jag fixat med alla digitala bilder som jag hade i datorn och skickat dem till fuji för att få dem på fotopapper. 204st blev det (!!!). Då är det en bråkdel av alla kort som finns i burken. Ska fixa i ordning ett fint album till Filip som han kan få nära han blir stor.

Hillevis rum är ÄNTLIGEN klart. Har varit ett bombnedslag i snart 2v tror jag. Allt nedpackat som på så när tv, video, dvd´n. Hon ligger nu och tittar på Superhjältarna. Men jag gissar på att snart hör jag snarkningar därifrån ;-)

Imorgon så är det projekt uteförråd som gäller. Den biten är nog den tyngsta av hela flytten. Vill inte men nu kan vi inte skjuta på det längre. Ska tydligen bli fint väder så perfekt att göra det imorrn.

Nu har vi fixat flyttgubbar. Blir tre stycken plus att jag hjälper till så gott det går. Mormor kommer passa Filip men av erfarenhet så vet jag att han kommer nog bli lite ledsen. Han är extremt mammig just nu. Lilla plutten....

Nu ska jag bara softa. Har varit mycket idag. Sov gott därute!



Hillevi som tomtenissa för 10år sen. Hittade bilden när jag snurrade runt i fotoarkiven =D


......... Datum: 2008-12-28 Tid: 17:10:57

Vilket vackert väder idag!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Efter att ha packat en hel del här hemma så gick jag och Filip plus dogsen ut på en promenad. Vi var ute ca 1½tim. Några minus och solen sken gott på en =) Vi mötte upp Anders syster med sina barn och vi slog följe med hem.

Nu har jag fixat lite bilder från gårdagen. Söta sessan hugger in på sitt paket och Filip tester hennes gåstol. Dags för oss att ta fram våran stol också.




......... Datum: 2008-12-28 Tid: 12:18:43

Packa packa packa........

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Packning är vad som står på dagens schema. Hoppas på Filip är nöjd och låter oss jobba på. Hillevi ska till hockeyträning om en liten stund. En ny datamus måste inhandlas också. Blir en tripp till Karlssons lite senare... 

Forts. följer under dagen...........


......... Datum: 2008-12-27 Tid: 20:55:37

ca 35mil landsväg

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag var vi till min mellansyster och fira lite jul så här i efterhand. Ca 35mil tur o retur. Men vi fick en mycket trevlig dag med grötlunch, fika och julgodis. Fick även en guidning av deras hus som byggs just nu för fullt. Se allt här på www.jennyn.blogg.se

Det togs massa kort som jag lägger upp imorrn. Måste köpa en ny mus till min dator då den gått sönder. Surfar just nu på Anders dator och kan ej få upp bilderna.

Stora kusin växer så det knakar. Filip är både tyngre och längre men sessan har kommit mycket längre i utvecklingen. Men så är hon också lite över en månad äldre än Filip. Sessan gjorde två rejäla nyptag om Filips kinder. Det uppskattades inte. Men Filip har förlåtit henne nu ;-)

Nu ska jag gå ner och mysa med gubben lite. Vi hörs!


......... Datum: 2008-12-26 Tid: 21:29:18

Kvällen..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu så är det kvällen igen. Fasen vad dagarna går fort. Har nu röjt klart i köket. Har rensat ur det som inte ska vara kvar. Ska nu bara packa ner resten.

Imorrn åker vi till min syster och hälsar på. Ska bli kul å ses. Var några veckor sedan nu. Lillsessan har säkert blivit jättestor.

Filip har sovit lite oroligt ikväll. Hoppas han somnat in för natten.

Nu väntar lite "hot macks" innan sängtajm.


......... Datum: 2008-12-26 Tid: 11:26:50

Flugan

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Filip fick inte många "leksaker" i julklapp. Fick ialf en skallrande Fluga av sin pappa. Han gillar den verkligen. Benen är väldigt goda att suga på och vingarna prasslar så härligt =)



......... Datum: 2008-12-26 Tid: 10:29:27

God förmiddag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Sitter här med Filip i knät och ska försöka plita ner något. Natten var smålugn. Var på morgontimmarna som Filip börja knorra och tom grät en stund. Tror han hade lite magknip för han bajsade lite senare.

Något som är helt otroligt är att alla Filips strumpor har fått fötter. Hittade inte en enda idag så nu har han mormors fina stickade julstrumpor på sig. Passar perfekt.

Nu ska vi gå ner till Hillevi och sedan försöka få i oss frukost. Hillevi har byggt lego sen nio imorse. Tycker det är jättekul =)

Hörs senare!


......... Datum: 2008-12-25 Tid: 23:22:35

forts. Bonde söker fru...

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Haha. Så rätt jag fick. Velade ju lite om Hanna och Elias. 3st rätt av fyra möjliga =)

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon nya tag med flyttpackning efter 2 dagars uppehåll. Ska ju bort på lördag igen så nu gäller det att vara så effektiv som möjligt tills flyttlasset går nästa lördag.

Sov gott!

Här är mina söta små tomtebarn *ler*



......... Datum: 2008-12-25 Tid: 19:56:26

Bonde söker fru

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Så var det dags för sanningens minut. Vilka är fortfarande ett par?

Jag tippar på att Magnus och Emma är fortfarande ett par. Av att döma det man läst på framsidan av skvallerpressen.
Hanna och Elias är nog ett par men är mycket osäker.
Peter valde enl mig HELT fel kille. Så tror inte Wille och Peter är ett par längre. Peter skulle ha valt Peter istället!
Per och Åsa tror jag inte heller på..
Få se hur det blir nu kl 20.00 på fyran.

Årets sista Bonde söker fru får man ju inte missa ;-)


......... Datum: 2008-12-25 Tid: 16:32:07

Småpyssel så här dagen efter julafton.

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag har vi inte gjort så mkt. Städat upp lite här hemma. Fixat med tvätt osv. Var iväg en sväng till Euronics för att kolla in mellandagsrean. Anders fick presentkort från den butiken men fann inget intr.

Sen en tur till stallet till sötnosen Smilla. Gu vad jag önskar att vi finner ett hus på landet snart så jag kan ta hem henne och pyssla om henne varje dag.



......... Datum: 2008-12-25 Tid: 10:36:55

Gullunge

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Dagen kan inte börja bättre när man får ett sånt här leende i sängen =)



......... Datum: 2008-12-24 Tid: 23:39:49

En mysig dag =)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu så kan man nog säga att Julafton är över för i år. Det blev en mycket lyckad dag. Massa god mat och vi har idag öppnat julklappar 3gr =) En gång hemma hos oss, hos min mamma och sen hos Anders föräldrar.

Barna fick en hel drös med paket men måste säga att det paket som gick hem hos HIllevi mest var inte det dyraste som iofs inte var så dyrt då vi bestämt för att inte ge såna i år.

Det var Barbapapa´s Barbastark. En mjuk figur i polyestertyg med små frigolitkulor i som gör att man kan forma om den lite. Helmysig =) Den har nu fått en hedrande plats bredvid henne i sängen *ler* Filip fick mest kläder då han växer så det knakar. Även han fick en barabapapafigur (barabaskön) men den vill han mest äta upp *haha*

Nu ska vi runda av för ikväll. Hörs imorrn.

Barbastark


......... Datum: 2008-12-24 Tid: 09:16:03

GOD JUL!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

VI ÖNSKAR ALLA VÅRA NÄRA OCH KÄRA EN RIKTIGT GOD JUL!



......... Datum: 2008-12-24 Tid: 09:13:22

Underbar Julaftonsmorgon

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Vilken underbar skön morgon ute. Fågelkvitter, knappt några människor ute. Bara hundfolk ;-) Nu ska vi fira julen. Vi lägger bloggandet på hyllan idag.

Kram på er!


......... Datum: 2008-12-23 Tid: 22:14:03

Lugnt och skönt

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu är det lugnt och stilla i hemmet. Hillevi tittar på nattafilm i sitt rum, filip just somnat, hundarna sover, anders kollar Am. fotboll. Jag har just betalat räkningar på internetbanken. Nu är det snart julafton. Äntligen.. Undrar vad som finns i paketen under granen? Vi vuxna är nog lika förväntansfulla som de små *ler*

Nu ska vi nog öppna den goda Paradis-asken som Anders fick av sin kusin idag. *mums*





......... Datum: 2008-12-23 Tid: 16:11:34

Wilma lyckades i år igen..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu är allt klart inför julen! Klapparna är under den stora granen ;-) Vi skulle ju inte ha så mkt klappar men när vi lagt ihop alla från dels oss själva plus släkt så blev det en rätt stor hög.

Och jag min nöt lyckades lägga chokladpresenterna under granen. När vi var hos Anders syster så gick Wilma naturligtvis loss på paketen. All choklad borta plus ca 10st upprivna paket. Av erfarenhet så vet jag att Wilma har mage av stål så hon lär klara denna gång också (hundar tål inte choklad). Har dock koll på henne så hon inte blir sjuk. Då blir det vet.besök. Fick lov att slå in de trasiga paketen igen. Tur nog så var det bara de paketen som jag fixat som gick sönder. Så har inte fått tjuvkika på släktens paket.

Enda planerat för ikväll är att jag ska skjutsa min mamma till affären. Och vi behöver ha hem mat. Sen ska vi bara mysa ikväll =)

Undrar om vi ska satsa på en rosa julgran nästa år? Hur cool som helst *haha*



......... Datum: 2008-12-22 Tid: 23:09:23

En dag i ens liv

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Och denna dag har det inte hänt något alls. Varit hemma hela tiden. Har dock städat och röjt så det är ordning igen i huset. Imorrn nya tag med köket tänkte jag. Ska sortera ut det som ska vara kvar och det som ska till 12korgar(secondhandbutik i stan). Gissar på att hälften av det som finns i skåpen har inte används på flera år, en del saker aldrig. Inte mycket att släpa med till nya stället.

Filip har sovit max 1½tim totalt idag. Brukar sova minst 3tim. Kräkt ner 3-4st body´s under dan. Han kräks normalt inte alls. Glad ändå har han varit =) 

Allt klart inför julen. Kom på idag att vi inte ens har någon julskinka i år *buhu* Det som är så gott.... Ska titta på ica imorrn om de inte har färdigskuret i butiken. Ingen ide att köpa en stor hel skinka.

Kollat på Singing Bee igen, är nog tredje gången jag sett ett helt avsnitt. Är rätt medryckande faktiskt med bra, poppiga låtar =)

Hillevi är hos mormor och sover över där. De skulle klä granen och göra lite julgodis. Hillevi gick runt i huset imorse och letade efter julklappsgömman.. Men fann den inte.. *ler* Hon är så nyfiken!! Kolla i flyttkartongen i sovrummet nästa gång du letar ;-)

Nu ska jag sova. Filip lär ju vakna om en eller två tim för lite käk. Natt natt!

 


......... Datum: 2008-12-22 Tid: 12:01:59

Halva dagen gått..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Och inget vettigt gjort. Filip strula inatt med att vakna halv fyra och skulle ammas i småstunder till runt sjutiden. Gu så seg jag är nu. Vi somna om så vi låg till klockan var över 10 innan vi gick upp.

Anders ska iväg och köpa sina julklappar åt sin familj. Inte ett dugg avundsjuk. Undrar hur myckt folk det är på stan idag?!? En annan är ju klar med allt *glad*

Ska försöka röja nu i vardagsrummet, sortera upp kartonger, sopor, julklappar som ligger i en enda stor röra. Filip somna just så bäst att passa på.

Vi hörs!




......... Datum: 2008-12-21 Tid: 20:23:38

Snö och tackkort

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Ikväll så har snön fallit igen. Undrar om det kommer bli en vit jul eller allt töar bort till onsdag? Hoppas på vitt ialf =)

Smillas skötare messade också nu under em och sa att hon köpt ett rosa fleecetäcke till Smilla i julklapp. Kan knappt vänta till onsdag för att se hur söt hon blir i det. Tack ännu en gång!

Ikväll har vi tagit en massa tackkort på Filip. Det gick sådär. Klänningen är numera ett russin efter hans händers greppande och de blå snören blöta efter han provsmakat på dem. Men han döptes i nov så hög tid nu att skicka ut ett stort tack till de som var närvarande. Leo ville väldigt gärna vara med. Linslus, det är vad han är. Se själva *haha* Det "riktiga" kortet kommer snart till de berörda.




......... Datum: 2008-12-21 Tid: 12:59:27

Vi är duktiga idag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Duktiga vi som flyttpackar idag. Tar en liten paus från stöket och surfar runt en snabbis. Solen skiner för en gång skull ute. Blir en prommis senare bara Filip vaknat. Sovit länge idag men kanske inte så konstigt eftersom sömnen på nätterna inte är den bästa.

Dogsen är glada att vara tillsammans igen. Tror faktiskt att Leo´s spruta har gett effekt. Inga våldtäktsförsök och inge drägglande över hennes sängplatser. Hoppas det är över nu!



Både dogsen och vi längtar efter sommar igen =)


......... Datum: 2008-12-20 Tid: 17:20:14

Jul i huset

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Vi skulle i år inte ha någon julgran men abstinensen blev för hög. Så nu står våran absurt stooora gran och lyser ;-)

Filip tyckte tomten var mycket spännande! 



......... Datum: 2008-12-20 Tid: 11:45:47

Grisgöra

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Åh vad jag saknar de små bebisarna. Det finns inget djur som är sötare än kultingar. Tyvvär så är de ett minne blott på mitt jobb. Nu bara halvvuxna slaktsvin kvar då gården läggs ner. Ska nu försöka börja jobba helgdagar. För att få kassan att bli större. Man blir inte rik på förälderpenningen. Finns ett dilemma. Filip är tyvvär så mammig så hoppas han är lugn med pappa. Gör ont i själen att höra Filip ledsen. Funkar det inte så får jag helt enkelt bita ihop med den inkomst jag har.



......... Datum: 2008-12-19 Tid: 16:31:26

Hektiskt dag igen...

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Imorse vaknade vi rätt sent. Efter nio tror jag av att Filip hade ont i magen och knorrade. Fixade sedan med hyresföreningen, ändrade adressen på adressändringen och fickade med elen. Fixade nya kontraktet på Elske.

Sen så åkte vi och hämta Wilma hos Anders föräldrar. Så glad lilltjejen blev. Hon visste inte hur hon skulle bete sig, så glad var hon. Snuttan.... Gissa om Leo blev glad också. Wilma inte så pigg mot honom och tyckte han kunde mest gå någon annanstans. *haha*

Sen ut till stallet och mocka boxen åt Smilla.

Har nu ätit macka och druckit te för att om en liten stund åka till ishockeyhallen och se Hillevi spela avslutningsmatch.

Har just nyss hunnit slagit in de sista julpaketen medans Filip sover. Hillevi vet inte vad jag har gömt alla paket i år. Kul att se henne leta runt *ler*

Sen ska vi till bussgods och hämta en sadel, sen till posten för att skicka iväg julpaket, julkort och kontrakt... Jisses vilken dag......

Måste kila igen, anders ringde och säger att han är påväg hem nu för att hämta oss.....


......... Datum: 2008-12-18 Tid: 21:44:48

Trötter....

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag har vi varit i Etuna och fixat med det sista. Nu har jag bara Anders kvar att köpa julklapp till. Filip hängde med i butik efter butik och tyckte det var kul.
 
Jag börjar känna mig riktigt seg. Vet inte om det är för att jag helt enkelt är trött eller bara "trött" Detta år har varit verkligen omtumlande. Först få veta att man blivit gravid och allt blev så ovisst om hästarna, jobb, flytt, ekonomisk stress osv. Önskar verkligen att vi finner huset på landet snart. Det hackar sig verkligen framåt nu. Smilla trivs ju superbra på Gesta men ack så dyrt det är med inackordering. Kallhyran höjs nu med att vi flyttar, betalar fortfarande hästlån, hästförsäkringar. Sista månaderna när jag var gravid så sov jag jättedåligt, sen fick man väl extra kick när Filip föddes som nu har börjats mattas av. Han sov ju så bra tills för 2-3v. sen. Nu stökar runt och ska ha mat varannantimma. Blir snart arbetslös då de sista djuren flyttar ut. Måste gå med i akassa igen. Kostar en tusenlapp extra varje månad. Bara för att vara garderad om jag inte får jobb efter förälderledigheten. Hillevi är inne i någon sorts förpubertet och trotsar, provocerar som bara den. Plus att jag/vi måste flyttpacka inför flytten den 3/1. Plus att det julhandlas och sen ska firas jul och nyår. Hundarna får inte den stimulans som de behöver och tiden för Smilla räcker inte till just nu. Tur jag har en mycket duktig medskötare som älskar Smilla och tar hand om henne så bra.

Gu vad jag önskar mig ett nytt lugnt år och att allt ordnar upp sig.......... Det är det enda jag önskar mig i julklapp.  

Nu ska jag gå ner till Anders och mysa lite med varm glögg. Första glöggen för i år.



......... Datum: 2008-12-18 Tid: 09:39:10

Gomorron!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Natten blev lugn. Filip vaknade på sina klockslag. Förutom vid halv fem så provade jag ge nappen istället för amma. Han somna om direkt. Han kanske inte har varit hunrig vid den tiden utan mest snuttesugen? Vi provar igen och ser vad som händer.

Nu ska vi åka till Etuna och julhandla. Hörs senare!


......... Datum: 2008-12-17 Tid: 17:13:07

Saknad

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Våran Wilma har nu i skrivandes stund varit borta i 13dagar. Längsta tiden någonsin vi har lämnat bort henne. Saknar henne massor. Enl svärföräldrarna mår hon bra. Men det syns att hon undrar varför hon inte är hemma. Till helgen så får hon komma hem igen. Så familjen kan bli hel igen. Hoppas att sprutan och att den tid Wilma var borta har hjälpt Leo att lugna ner sig och hålla sina hormoner i styr.


 Söta söta Wilma för 3 vintrar sen.




......... Datum: 2008-12-17 Tid: 16:48:26

Stadig kille =)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Filip börjar bli så stadig i nacken. För ett par veckor sedan tvivlade jag starkt om han någonsin tänkte hålla upp huvudet när han låg på mage. Han avskydde det som pesten. Idag ser det helt annorlunda ut =) Duktig kille!

Tyvvär så har han varit så ledsen i em. Grät sig tills sömns nyss. Hoppas han vaknar upp som en ny/gladare gosse!



......... Datum: 2008-12-17 Tid: 10:08:04

NHL

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Så igår så kom äntligen kom den efterlängtade dressen som jag köpte på Tradera den 18nov (!!!). Först så skickade säljaren dressen till fel köpare. Tog 2v innan den kom tillbaka till säljaren. När dressen kommit hem igen till henne så skrev hon ett mail den 9/12 att hon skickat den. Pytsan... Igår kom den fram och poststämplad den 15/12. SÅ ren lögn från hennes sida. Det är strl 68 så Filip kommer bara kunna ha den ett litet tag till. Den passar precis just nu.

Visst blev han fin =)



......... Datum: 2008-12-16 Tid: 19:39:13

Babymassage och övertrött gosse

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Filip har idag fått mysig stund idag med babymassage på Familjecentrum. Alla kom dit och det var en trevlig stund. Kul att träffas. Vi är en grupp som följt varandra från ungefär 6-7e graviditetsmånaden. Träffarna ska fortsätta till våren.

Tyvvär så har det blivit brist på sömn för Filips del och var nu toktrött innan han somna in. Efter badet och lite mat så somna han direkt. Hoppas han inte vaknar upp utan sover för natten.

Har inte hunnit packat något på två dagar =( Imorgon så måste jag komma igång....


......... Datum: 2008-12-16 Tid: 09:26:39

Viftar på tårna

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

En liten egenhet Filip har när han ammas är att han viftar på tårna. Undrar om det finns flera bebisar som gör det? Hur sött som helst ialf :-)

Dagen kommer idag att bestå av att packa. Fått ett nytt tidigare utflyttningsdatum så nu gäller det att rappa på. Om Filip är en snäll gosse och låter mig få stöka lite. 

I eftermiddag så ska vi träffa småttisarna Alexander, Sten, Liam och Lo med föräldrar på föräldergruppen. Dagens tema är babymassage. Kul!


......... Datum: 2008-12-15 Tid: 21:17:55

Ett tappert försök...

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Och det verkar som det lyckats. Tack syster!!  www.jennyn.blogg.se



......... Datum: 2008-12-15 Tid: 20:21:50

En fartfylld dag..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag så har det varit en hektisk dag. Hillevi ringde halv tio och säger hon glömt gympakläderna. Jag hann precis äta frukost innan det var dags att bylta ner Filip och gå ut till bilen för att skrapa bort all is. Efter att lämnat kläderna så åkte jag, Filip och Leo ut till reservatet och hade en liten begravning för lille Kim (kaninen). Hillevi ville inte vara med.

Sedan åkte vi till stallet för att mocka och snacka lite skit med Smilla. Provade nya grimman och den passade henne perfekt =) 

Nu i eftermiddag så åkte vi till Etuna. En tur till Maxi och sedan Skopunkten. Fick en massa julklappsinsperation så nu på torsdag medans Hillevi är i skolan så ska jag och anders åka dit på morgonen innan julrushen drar igång ordentligt och julhandla det sista.

Det blev inte mycket städning men det tar jag igen imorrn.

Filip har börjat lägga sig på sidan nu på filten. Axeln tar emot så ingen rullning runt än. Är nog en tidsfråga innan det sker =) Har filmat hans försök men måste först lista ut hur jag får upp den här på bloggen innan jag kan visa.

Nu nattning av Hillevi, filip sover redan.



Vår vackra Leo!


......... Datum: 2008-12-15 Tid: 13:01:29

Världens bästa storasyster!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Hillevi är nog världens bästa och stoltaste storesyster. Så efterlängtat och nu får hon pyssla med Filip nästan hur mycket hon vill =)



......... Datum: 2008-12-15 Tid: 10:11:43

Dagens checklista:

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Dagen är fylld med aktiviteter.

* Stallet
* Åka till Etuna
* Fixa hillevis gympakläder som hon glömde hemma
* Köpa hundmat
* Städa

Och sen det tråkiga. Hillevis kanin dog i söndags. Nu ska hon begravas.

R.I.P



......... Datum: 2008-12-14 Tid: 21:11:39

Julmarknad

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Filip sov riktigt dåligt inatt. Vaknade halv fem och bestämde sig för att inte somna om. Inte kul att lägga sig vid tolv för att sedan "gå upp" så tidigt....

Vi var idag på julmarknad på Gesta Gård där mitt Frieserföl Smilla bor. Mycker mysigt. Var uppvisning av PRE-hästar, och sen lite stånd med diverse saker som charkerivaror, hästartiklar. Glögg, lussekatter  mm. Vi passade på att gå in på Magasinet och Smilla fick en mycket fin grimma.

Har nu iallafall kommit igång igen med bloggen och förtsätter ordentligt imorrn. Är riktigt trött så tänker slappa med Anders vid tv´n innan dags att sova.



Smilla är julfin =)


......... Datum: 2008-12-14 Tid: 21:03:18

Nystart! Igen...

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Har idag flyttat min nystartade blogg till denna bloggsite. Nedan följer mina gamla inlägg.



11/12-08

NYSTART

Nu kör vi en nystart med bloggandet efter en tids uppehåll!


Imorse så vaknar man som flera dar i rad. Hillevi vaknar inte till sin väckarklocka. Den står max 1 meter (!!!) från henne och skrålar. Hon ligger bredvid och snarkar. Hur djupt kan man sova??
 

Sen efter frukost och julkalender så går hon till skolan. Filip har då vaknat och myser bredvid i sängen. Ingen aning vad som komma skall. Vi ska till BVC och få 3mån spruta. Det går bra, visst blir gossen ledsen men det går över lika fort. En vikt och längd togs. Filip blir en reslig herre. Med sina nu 68cm och 7360gr. Kurvan pekar spikrakt uppåt.

Hillevi hade ikväll Luciafirande i skolan. De var så fina allihop och sjöng vackert.


Leo (vår hund) har depression. Vi kastrerade honom med en spruta hos veterinären förra veckan. Medans han vilar ut sina hormoner i 2v så får våran andra hund (Wilma) bo borta hos min mamma sålänge.


Ska gå ner till nedervåningen och se om man får liv i honom. Ta en sista nattrunda innan sängdags.



12/12-08

Tvätthögsmonstret!!

Huset är fullt av ren tvätt som måste vikas. Folk tror man har all tid i världen när man är hemmafru. Bilden visar tydligt att jag hinner inte med. Eller så är jag väldigt dålig på att planera dagarna ;-)



12/12-08

Framsteg!

Vår gosse gör nya framsteg varje dag. Nu börjar han greppa och vill utforska allt han ser :-) Och ja. Tvättmonstret är nu borta =)



13/12-08

Oseriösa köpare och säljare?!?!

Vi ska flytta om ca 3v. Sålde våran br och flyttar in i en hyreslägenhet. Vi väntar in att våran drömgård på landet ska dyka upp. Vi vill inte ha kvar våran Billybokhylla så har den ute på Blocket. Idag ska det komma en och köpa den. Kruxet är att vi inte har hört ett ljud från honom sen i torsdags. Troligtvis så skiter det säkert sig....


Jag bjöd och vann en NHL-dress på Tradera åt Filip i strl. 68. Auktionen vanns den 17/11. Än så har den inte kommit fram?!? Först skickade säljaren den till fel adress och fick den åter i måndags tills sig. Skickade den i tisdags (som hon säger ialf). Borde ha dykt upp nu?!? Filip kan precis ha strl 68 så om dressen dyker upp så är det inte ens säkert att han kan ha den. Blir så himla trött..........


Tur att våran lilla Trollunge livar upp våran dag.





13/12-08

Me really really wants!!!

Har stor kärlek för Frieserhästar. Tyvvär pga ekonomin så kunde jag inte behålla min älskade Elske. Drömmen är att finna våran lilla drömgård på landet och jag kan få flytta hem Smilla (Elskes föl) och skaffa en till häst. Väldigt gärna en Frieser. Fast det lär dröja ett bra tag antar jag. Drömma kan man alltid.

Denna valack som heter Mozez finns just nu till salu på Palmagården. Me really really wants!! Hur snygg som helst! Barockfrisern är verkligen något extra.

Ta gärna en titt in på www.frieser.tern.se och titta på mitt söta Frieserföl Smilla.


Visst är Mozez snygg??

www.stallpalmagarden.se


13/12-08

Bye bye Billy

Köparen stod sitt ord och kom idag på em och köpte våran Billy. Billy har varit en trogen tjänare. Hoppas han kommer trivas hos sin nye ägare.



......... Datum: 2008-12-13 Tid: 22:46:49

Välkommen till min nya blogg!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0


Till Gabriella