......... Datum: 2009-04-30 Tid: 20:37:33

Underbar afton

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Vi har haft en underbar afton. God grillad middag, mys vid stora brasan och nu ska vi slappa för tv´n. Hillevi ute och leker en stund till medans Filip somna för kvällen för en stund sen. 

Ha en bra kväll!




......... Datum: 2009-04-30 Tid: 17:26:14

Kom igen Sverige!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Här rullar hockey på tv´n och grillen är tänd. Så nygrillat och hockey. Kan det bli sämre. Sedan blir det att åka till majbrasan =)


Bild från förr men lika rolig varje år *ler*


......... Datum: 2009-04-30 Tid: 11:15:40

Valborgsmässoafton

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Gu vad jag längta tillbaka ca 15år tillbaka. Man gick ut gymnasium och hade sillluch, flottränning i Uppsala. Nöjesliv sen på kvällen. Här kan du se live från Uppsala. Ett jippo att rekommendera om du aldrig firat valborg där.

Men nu är nu och livet som småbarnsförälder är det inget fel på heller =) Vi ska avnjuta kvällen med att titta på majbrasan som är uppbyggt en bit ifrån där vi bor. 

Hoppas ni får en supertrevlig dag!


......... Datum: 2009-04-30 Tid: 10:17:37

Mjölkallergiker?

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Filip har ju varti så himla dålig i magen. Diarre 6-9gr per dag. Så man får tömma blöjan, byta kläder och sängkläder mm för att det läkt vid sidan om. Idag så ringde jag BVC igen och hon börjar fundera om det är mjölkallergi. Så nu ska vi undvika alla mjölkprodukter under en tid framöver. Mina två syskon har barn som också är mjölkproteinallegiker så känns som att risken är stor att gossen har det. Trist. Nu gäller det att läsa alla innehållsförteckningar. Ska till BVC på onsdag nästa vecka för vägning och koll av om vi kan åka iväg till Grekland på torsdag. Så ovisst in i det sista. 


......... Datum: 2009-04-29 Tid: 10:56:21

Tappade räkningen

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Hur många gr Filip vakna inatt tappade jag räkningen på. Han var lös i magen och fick byta flera blöjor under natten. Idag är magen lugn men verkar ha lite småont. Han har just somnat och jag tänkte nu gå ut och rasta av hundarna. Sedan sätta mig i soffan och slappa frmför tv´n tills gossen vaknar upp igen. Idag blir det en slappardag. 


......... Datum: 2009-04-28 Tid: 23:10:25

Magkänslan stämde

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4

Magkänslan stämde, den brukar aldrig fela. Huset sålt som vi bjöd på. Trist som tusan.......  


......... Datum: 2009-04-28 Tid: 22:44:29

Robinson

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Ikväll så har vi sett förra helgens Robinson. Vi hade ju besök förra lördagen så då spelade vi in det. Och helt otroligt så har jag undvikt att fått reda på vem/vilka som röstades ut. Så avsnittet var lika spännande som det bruka.

Idag släpptes även deltagarna i Bonde söker fru. Där bland deltagarna så återfanns en gammal trevlig skolkamrat. Hoppas på att Elin finner lyckan =) 

Besöket hos doktorn gick bra. Filip hade lite rodnad i ena örat. Inget att ge pencillin för. Skulle förmodligen gå tillbaka av sig självt. Han hade ingen infektion i lungorna utan det var slem som satt i luftvägarna. Ska ge näsdroppar morgon och kväll. För att rensa upp. Hoppas på att gossen nu är pigg till nästa vecka när vi åker.

Annars så har eftermiddan varit lugn. Lite pyssel hemma och iväg till Willys en snabbis medans Hillevi var på fotbollsträning. 

Nu dags för sängen. Hoppas på Filip sover gott så vi får en lugn natt. Skulle vara mycket skönt.

Sov gott!


......... Datum: 2009-04-28 Tid: 08:21:22

Vackert!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Vårat träd som vi har på våran framsida blommar i all prakt. Humlorna surrar runt för fullt. Vackert eller hur?






......... Datum: 2009-04-28 Tid: 07:31:57

Inte kul med sjuka barn

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Gossen är inte pigg. Febern borta men kinkig, rastlös. Blir kallsvettig vid ansträngning. Lös i magen. Kan ju vara efterdyningar av febern i helgen. Han har sovit dåligt och oroligt inatt. Så man känner sig riktigt trött nu. Ska till doktorn snart så hoppas de hittar vad som är fel och det inte är något allvarligt fel. En mors ständiga oro.

Hörs senare idag. Kram 


......... Datum: 2009-04-27 Tid: 22:31:38

Kvällen

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu är det bara natta kvar. Ska strax försöka få Filip till sängs. Han har ju i princip sovit bort 2dygn så har varit mycket vaken idag. Ikväll så har det inte hänt så mycket, blivit lite hockeytittande. Imorgon så får jag och Filip skjuts av Faster till bvc och läkarkoll. Jättesnällt. Har idag lämnat in det sista pappret till Filips pass. Så hoppas det hinner komma innan avfärd. Men det ska inte va några problem. Filip nu lessen pojke så nu går vi och lägger oss. Sov gott allihop.


......... Datum: 2009-04-27 Tid: 13:48:11

Utvald

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Jag har blivit Utvald som veckans bloggare hos Min stora familj. Tusen tack Annika!

Natten blev rätt stökig som jag misstänkte. Filip fick sova mellan oss, vilket resulterade rätt mycket stök då han hade svårt att ligga stilla och bara yrade omkring. Men hade hellre koll på honom i vår säng än att han skulle ligga i sin. Idag vaknade han ialf utan feber och jag hoppas det håller i sig. Ringde bvc och imorrn ska Filip till läkaren för koll.

Och för ett par dagar sedan såg jag en röd liten fläck på golvet. Var ej säker på var den kom ifrån. Men nu är jag helt säker. Wilma löper. Och kommer vara i höglöp när vi är borta i Grekland. Så våran resa verkar balla ur igen. Hundarna måste ju delas (litar inte 100% på att Leos kastreringsspruta hjälpt fullt ut).

Varför kan inget gå smidigt just nu?


......... Datum: 2009-04-26 Tid: 19:23:26

Dagen blev som dagens väder.

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Upp som en sol och ner i regn. "Hemlisen" var att vi vann budgivningen på huset. Men efter dagens besiktning så blir det troligtvis inget alls. Känns väldigt trist och deppigt. Filip är sjuk och har feber. Pendlar mellan 38 och 39 hela tiden. Rosslar i andningen och hostar lite då och då så ska ringa doktorn imorrn. Natten var ingen rolig lek så fick inte många timmars sömn. Troligtvis bli denna natt lika. Nu blir det inget mer här idag. Sköt om er.


......... Datum: 2009-04-25 Tid: 21:47:05

Sjukstuga, igen....

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Har blivit lite dåligt med bloggande. Tidsbrist och lite motivationsbrist. 

Nu i eftermiddag så blev Filip sjuk igen med hög feber. 39.2 visade tempen. Stackars killen. Verkar ha lite ont i magen och är fortfarande rätt rosslig i luftvägarna. Får nog ta och ringa doktorn på måndag. Har varit rosslig/hostig och snuvig i 2v. Vill inte att det ska bli någon inflammation i lugnorna. Hoppas natten blir lugn och både han och vi får sova någorlunda bra. 

Ikväll så hade vi premiär med årets första grillning. Supergott! Filips farfar gjorde oss sällskap. Våren/försommaren har kommit med besked och solen har strålat på oss både igår och idag. Härligt. Vet ej vad vädergudarna har spått tills imorrn men hoppas på samma väder igen. Familjen hann med en tripp till Etuna. Shoppade lite bodys till Filip på H&M för presentkort som jag fått. 

Har en stor hemlis som kommer annonseras imorrn. Välkommen åter =)

Ha en toppenkväll!




......... Datum: 2009-04-23 Tid: 10:51:49

Budgivning pågår, igen.

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4

Jepp så är det. Huset är så pass bra som vi var och titta på i söndags så vi kämpar på igen nu med ny budgivning. Håll tummarna. Hoppas det stannar på det "låga" priset så vi kan rusta upp det rejält (vilket det är i stort behov av). När det sedan är dags för försäljning om 5-10år så kommer det vara värd sååå mycket mera =)

Uppdatering av huset som vi la ett lägre bud på för ca 1½v sedan har det inte hänt ngt med. Mäklaren har inte hört av sig. Vet inte ens om säljarna godkänt budet. Troligtvis inte. Men kan va bra å veta ändå.

Idag blir det en lugn dag. Bara va hemma å mysa med Filip och sedan Hillevi när hon kommit hem från skolan. I em jobb igen men det ska inte vara några problem. 

Var till Willys en sväng igår kväll. Köpte färdigmarinerat kött att grilla. Så till helgen stiger röken högt här hemma på våran baksida. Någon som är sugen på lite grillning?






......... Datum: 2009-04-23 Tid: 10:44:05

Tävling

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från Pippilotta hos Tant Ulrika. Var med HÄR du oxå!"


......... Datum: 2009-04-22 Tid: 15:09:01

CV

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

Jag sökte ett jobb igår. Tänkte att söka kan man ju alltid göra. Idag, direkt efter han läst min ansökan och CV så ringde han upp mig. Ska på interjuv. Det är fördelen med att ha ett "udda" yrke med 12års erfarenhet. Lät jättetrevligt så detta kan nog bli bra. *Glad*


......... Datum: 2009-04-22 Tid: 13:29:25

Dagen flyger iväg

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

I rasande fart tickar klockan idag. Har roat med mig tvätt, disk, dammsugning och en timmes prommis i spåret. Lagom varmt ute. Pollenallergiker som man är så börjar det naturligtvis att rinna i både näsa och ögon. Detta håller i sig några veckor bara på våren så det är bara å bita ihop. Filip är en glad gosse idag. Röjer loss med sin gåstol. Har lärt sig att man kommer över dörrlister om man hoppar/studsar över. Så nu är han överallt. Att dammsuga är ett pyssel då han följer efter hela tiden och vill dra i slangen. Man får rappa på så han inte hinner ikapp =P

Idag så blir arbetspasset lite längre än de två som har varit. Vi ska flytta grisar från ett stall till ett annat. De har vuxit sig stora och behöver komma till större boxar. Så ca 200st ska flyttas idag. Så idag kommer lilla gröna traktorn att puttra runt på gården.

Hillevi är i full fart med att sälja majblommor efter skolan. Har ni köpt årets majblomma?




......... Datum: 2009-04-21 Tid: 20:30:28

Ett år sedan...

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4

Då föddes lilla Smilla. En varm och solig dag. Känns som det vore igår. Lillan mår toppen hos sin nya ägare. Fast saknar henne. Det gör jag.


Alldeles nyfödd =)




......... Datum: 2009-04-21 Tid: 14:31:17

Påminnelse ;-)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2


Jag har gått vidare och är nu finalist på Mammablogg-Galan! Tusen tack alla som har röstat. Nu kan du rösta fram tills den 20maj kl 12.00. Detta är den sista röstningen inför galan som hålls i Göteborg den 4 Juli. Vinnarna presenteras under stor galamiddag. 

Jag är hur glad som helst och ser fram emot att få gå på gala. Hoppas du vill fortsätta lägga en röst åt mig =D





......... Datum: 2009-04-21 Tid: 11:19:47

Dagis

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu har jag ställt gossen i dagiskö. Helst skulle jag vilja vara hemma läänge. Men ekonomin styr ens liv och då blir det till att börja jobba. Från Jan har jag tänkt att Filip ska få börja skolas in lite smått. Har ansökt om plats på ett förälderkoperativ här i stan som jag hört mycket gott om. Ev kommer kusin att också gå där. Det kan ju va kul för dem plus att det skulle vara praktiskt om hämtningar någon gång skulle tjorva ihop sig. För båda parter.

Har inte varit så duktig med städandet än. Fastnade vid datorn en stund. Men första maskinen tvätt snurrar och nu väntar en disk som står på bänken. Saknar diskmaskinen från våran br. Efter vi flyttat från denna hyreslägenhet så kommer vi aldrig vara utan maskin igen. Så säkert!

Hoppas ni har en solig och fin dag. Grått och trist här. Kanske solen tittar fram senare under dan.


......... Datum: 2009-04-20 Tid: 22:41:50

Ny leksak i hemmet

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Ikväll så monterade Anders ihop Filips nya leksak. Köpt på Ikea i Uppsala. Filip gillade att peta på kulorna som sitter på ställningen. Jisses så fint de gjort på nya Ikea. Ikea har byggt nytt hus, så det innebar att allt var i toppskick. Stora ytor, inge trängsel någonstans. När det är dags för att köpa till vårat nya hem. Då är det dit vi kommer att åka. Dejtade syster med lilla kusin där. Och avnjöt god laxpanna i Ikeas restaurang. Hillevi åt Laxfile med rotfrukter. Jättetrevligt.

Har jobbat och det gick bra. Var lite tungt det sista stallet men bara bita ihop. Ju mera man tar i desto mer kommer man orka senare =) Passen är även fixade för Anders och Filip. De fick gå själva på stan och fixa medans jag jobbade. De gick även till Farmor en sväng och titta in i hennes nya lägenhet. Vill också dit och se men det får bli en annan dag. Tror Hillevi är nyfiken också.

Imorrn blir det till att städa i hemmet igen. Lite tvätt som ska fixas mm. Måste även göra iordning lånekläderna som Filip har haft. Så de får komma tillbaka till rätt hem igen. Sedan jobb på eftermiddan när Anders kommit hem från sitt jobb. Blir till att mötas i dörren.

Nu tänkte jag surfa runt lite innan dags för sängen.

Sov gott!






......... Datum: 2009-04-20 Tid: 10:48:42

Tävling

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1



“Jag tävlar hos PetramedAochE om valfria smycken till ett värde av 350 kr från Linas Smycken.Var med HÄR och tävla du med!”


......... Datum: 2009-04-20 Tid: 10:31:20

Fullspäckad dag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag så bjuder dagen på lite jobb, polisbesök, Ikeabesök och åka till Willys för att handla mat. Ska fixas pass till Filip och Anders inför resan till Kreta hos polisen. I em så åker jag , Filip och Hillevi till Uppsala för dejt med syrran och hennes bebis. Känner på mig att dagen kommer bli riktigt rolig =)

Vad gör ni idag?


......... Datum: 2009-04-19 Tid: 23:25:11

Kudden väntar

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu är jag trött och seg. Grusar i ögonen. Sängen väntar på mig däruppe. Dagen har bara rusat iväg. Allt från städning på förmiddan till husvisning, kollat barnvagn och fått besök av min syster.

Husvisningen gick bra. Helt klart intressant om priset inte stiger för högt. Stort renovering/uppfräschningbehov men låg fint. Stor lummig trädgård i lugnt område. Stenkast från mälaren. Sen var vi och kollade in lånevagnen hos Anders syster. Rejäl och stabil. Så den kommer Filip att få åka säkert i när vi är på Kreta. Bjöds på fika, hembakat såklart. Smakade väldigt gott =) 

Ikväll har min syster varit på besök. Vi har fikat och pratat på. Mysigt att få prata i lugn och ro utan småbarn som plockar på uppmärksamhet. Hennes barn sov hemma hos vår mamma medans mina små gryn sov i sina rum.

Nu är det dags att runda av för idag. Nya tag imorrn! Sov gott.


......... Datum: 2009-04-19 Tid: 19:59:30

Ombyggnad

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4

Visst har bloggen fått ett ansiktslyft! Eftersom jag är verkligen dålig på att fixa koder så har Gabriella hjälpt mig. Visst blev det fint? Nu väntar jag på att min syster ska komma. Borde vara här när som helst. Så hörs senare ikväll!



......... Datum: 2009-04-19 Tid: 12:12:05

Äntligen jobb igen =)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Nu när vårbruket drar igång så behövs min hjälp i stallarna. Ska bli skönt att komma igång och jobba ordentligt igen. Förvisso bara ett par timmar om dagen men det gör inget. Syns imorrn nöffarna =)


Hillevi och "griseknoen"


......... Datum: 2009-04-18 Tid: 21:56:09

Kvällen

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Så nu är det kvällen igen. Dagen blev inte riktigt som planerat imorse men helt ok ialf =) Det blev ingen matning av fåglarna vid sjön idag. Har varit såna kalla vindar idag. Soligt men jättekallt. Så småbarna fick hålla sig inomhus idag. Sen skulle jag och syrran ha myskväll men lille Emila ville inte somna in ordentligt och tiden rann iväg och blev lite sent. Vi gör ett nytt försök imorrn. Annars så har vi varit på husvisning. Tyvvär inget för oss. För litet och inget gjort i huset det sista 20 åren. Sovrummen var jättesmå. Visst skulle man kunna ta ner väggar men eftersom det bara fanns 3st sovrum så hade en blivit utan. Imorrn så är det husvisning igen. Ett hus som ligger en gata ifrån där vi var idag. Hoppas på bättre tur där.

Kvällen har avnjutits med lite godis och ostbågar. Jag och Hillevi har kollat på Robinson. Filip sover sen strax efter åtta. Anders är på poker hos kompis. Hoppas han tar hem storkovan ;-)

Ska strax runda av här. Sov gott allihop!


......... Datum: 2009-04-18 Tid: 11:47:16

Full rulle igår

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Men det var mycket trevligt. Hillevi fyllde 11år och det firades med att släkten kom på dagen och hälsade på. Det var mormor, moster med sina barn, Anders föräldrar, syster med sina barn. Det bjöds på lite bullar, kakor och egengjord prinsesstårta. Hillevi fick massa fina presenter som hon har både prövat och redan börjat pyssla med. Bandyskyddskläderna har redan blivit prövade ute på bandyplan.

Sen kl fem brakade huset lös med rejäl fest. En tacobuffe dukades upp och alla nio hade jättekul hela kvällen. Tur att vi bara bor i parhus så stämningen inte störde alla grannar ;-) Det lektes både vita rosen, limbo, trassel, mörka rummet och spelades fotboll en stund ute på bandyplanen. Ett försök till Ryska posten gjordes också men det var lite pinsamt så den leken lades på hyllan *ler* Filip trivdes också med att vara i centrum bland alla barn tillsammans med syster. Tusen tack alla som kom igår. Kan säga att hela familjen somnade ovaggat igår, men det brukar va så när man har haft roligt =) 

Idag har vi planer på att åka ner till sjön och mata änderna tillsammans med småkusinerna. Jättefint väder men lite blåsigt så det lär till att ta på sig extra kläder. Sedan så blir det pokerkväll för Anders del och jag och min syster ska ha syskonkväll ikväll. Var inte igår kan jag säga så det ska bli kul =) En husvisning är planerad och om vi hinner ska vi åka och titta på en resevagn som vi ska låna när vi åker till Kreta om ca 3v. Så fullt upp med andra ord idag med.

Hoppas ni har en underbar vårig dag idag! 



......... Datum: 2009-04-17 Tid: 10:40:32

Elva ljus!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Tänder vi idag för min dotter Hillevi. Lilla tjejen har blivit stor! Nu väntar vi in våra gäster så tiden vid datorn blir minimal idag.

Hoppas ni får en riktig bra dag!





......... Datum: 2009-04-16 Tid: 12:59:09

Closeup!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Leo linslus är i farten igen. Denna gång med sin älskade ekorre. Kunde inte låta bli att skratta när jag såg denna bild!

Nu är hemmet klart påsånär tvätt som ska vikas klart. Filip ville inte va en medgörlig pojke så vi fick gå ner och göra annat en stund. Just nu härjar han runt i sin gåstol och upptäcker alla saker man kan dra i. En sak har vi konstaterat, det är att vi har många sladdar i detta hem som är väldigt intressant. Så ett nytt större hem tages emot med all tacksamhet snarast.

Kan även passa på att göra en update vad som hänt med huset vi har bjudit på. Kanske fisit gjort men vi sänkte vårat utgångsbud igår. Priset de vill ha kan man få en fin villa i stan för eller mycket mera hus på landet för de pengarna. Mäklaren inte allt för nöjd och troligtvis inte säljarna heller. Så nu är det väl bara att avvakta och se vad som händer.

Nu ska jag göra en shoppinglista på varor som ska handlas in tills imorrn. Det blir totalt 22pers totalt imorrn så det blir full rulle. Men trevligt =)



......... Datum: 2009-04-16 Tid: 10:19:36

Städardag.

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag kommer dammvippan åka runt i hemmet. Imorrn är det stort kalas då tösen fyller 11år. Vi ska hinna med hemmet och sen när Anders kommit hem så tar vi bilen och handlar in ingredienserna till hennes Taco-fest med sina kompisar.



......... Datum: 2009-04-15 Tid: 22:38:53

Mammaknas

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Som inte tänkte på att duschcremen faktiskt löddrar om man har i den samtidigt som man fyller i vatten i badkaret. Medans vi klädde av Filip i sovrummet så växte sig skummet högre och högre. Filip gillade att simma runt bubblor. Tyvvär så försvann de lite för fort tyckte han men hade ändå kul i badet. Det där får du göra igen tyckte han ;-)




......... Datum: 2009-04-15 Tid: 20:24:25

These shoes were made for walking

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Och det ska dom få göra =) Nya fina skor att gå bland stenar och stubbar i skogen. En tripp till Intersport blev det nu på kvällen. Rea på massa skor. Och ett par fick följa med hem.




......... Datum: 2009-04-15 Tid: 11:32:21

Missing!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

En liten Chihuahua har kommit ifrån sina ägare i skogen utanför Strängnäs. Barna letar just nu i skogen utanför oss. Tror inte den finns här men duktiga tjejer som gör ett försök att finna den.


(lånad bild men ser ut så här)


......... Datum: 2009-04-14 Tid: 15:44:36

Design alá Filip

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Gossen är mycket piggare idag =) Väldigt snuvig och lite hostig men ingen feber. Natten var dock hemsk. Han somna vid tolv tror jag, sen vaknat varje timme och varit ledsen. Fick snutta lite och sedan somna om lika fort. Så höll vi på tills vi gick upp vid nio. Så två nätter med minimal sömn känns idag. Filip har dock bus i blicken igen och idag gick han loss på inventarierna. Gardinerna skulle bytas tyckte han. Filip slet och drog i dem. Var rädd att gardinstången skulle rasa ner en stund innan han övergav dem till annat spännade. Kanske Filip har en ådra av "Ernst" i sig *haha*



......... Datum: 2009-04-14 Tid: 11:24:44

Lycka!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 5





Jag har gått vidare och är nu finalist på Mammablogg-Galan! Tusen tack alla som har röstat. Nu kan du rösta fram tills den 20maj kl 12.00. Detta är den sista röstningen inför galan som hålls i Göteborg den 4 Juli. Vinnarna presenteras under stor galamiddag.

Jag är hur glad som helst och ser fram emot att få gå på gala. Hoppas du vill fortsätta lägga en röst åt mig =D












......... Datum: 2009-04-13 Tid: 17:38:52

Sjukstugan

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Inatt har det inte blivit mycket sömn. Vid ett-två tiden så börja man ana att allt inte stod rätt till med Filip. Diagnosen blev snuva, hosta med feber. Febern har pendlat mellan 38 och 39.4 Han är dock rätt "pigg" så hoppas det vänder snart och vi får tillbaka våran friska kille igen.




......... Datum: 2009-04-12 Tid: 11:53:47

Framsteg

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

Nu när man har haft fullt upp så har inte bloggen hunnits med riktigt den senaste tiden. Vi firar påsk med släkten plus att jag jobbar. Sen har vi njutit av det jättefina vårväder som kommit!!

Nåväl. Filip gör stora framsteg nu. Sitter själv en liten stund innan han lägger sig ner =) Duktiga killen!




Något som alla säger är att Filip är så lung och fin.
Nu är han ju det men han har sina sidor ;-)

Vårat charmtroll!



......... Datum: 2009-04-11 Tid: 13:40:05

Glad Påsk

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

En riktig Glad Påsk önskar jag alla mina läsare!




......... Datum: 2009-04-09 Tid: 19:20:50

Imse vimse spindel =)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Den låten "kan" Filip nu. Om man sjunger den så knäpper han ihop fingrarna/händerna och grejar med fingertopparna. Duktiga killen. Hans favvolåt *ler*

Ikväll så blir det mor och son som får umgås då de andra åkt till Södertälje för att se hockey. Filip snurrar runt på sin filt, golv och vardagsrumsmattan. Inte en lugn stund längre. Sista veckorna har det hänt massor med rörligheten. Nu håller vi på att sitt-tränar men det går väl så där =P

Innan Anders och Hille åkte så var vi till Willys och handlade lite mat tills imorrn då vi har lite påsklunch med Anders systers fam. Ska bli trevligt =)

Anders och jag pratade igenom huset ikväll och det känns lite bättre nu. Ser framför oss att vi bor i det men som vi sagt. Detta hem är inte ett livslångt hem utan ca 5-10år framåt. Så barna får växa upp med andra barn runt om sig. Nära liten skola och bara 5min bilresa från stan till övriga i familjen. Ska nog åka förbi en sväng till ialf och känna sig för igen.

Ska nu umgås med lilla gossen. Vad gör ni ikväll?


......... Datum: 2009-04-09 Tid: 11:32:07

Har smått ångest......

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Vi är till stor glädje fortfarande högstbjudande på huset jag nämt. Men nu börjar sakta men säkert beslutsångesten komma. Idag så är det över 10st nya hus ute på Hemnet. Varav flera väldigt fina. När vet man att man hittat rätt hus? Tänk om det finns något finare hus som ännu inte lagts ut till försäljning? Hillevi måste byta skola om vi flyttar till huset vi har lagt bud på. Klara hon det bra? Bra grannar? Kommer vi att trivas? Är utgångsbudet för högt? Vi är de enda som lagt bud. Är det fel på huset? Området? Kommer vi få det sålt när det en dag är dags för det? Shit så många tankar =S 

Ni som köpt hus? Visste ni att det var rätt hus direkt eller kom det efterhand när ni flyttat in?

Här är lite smakprover på huset. Så fint men är det rätt hus för oss?







......... Datum: 2009-04-09 Tid: 11:18:34

Onsdag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Bloggar en dag försent ;-) Dagen spenderades i Järfälla hos min Moster Inga-lill. Var supertrevligt och hon bjöd på lunch och fika. Filip fick en ursöt födelsetavla som hon broderat. Se bild nedan. Den ska sättas upp på väggen senare bredvid Hillevis.
 


......... Datum: 2009-04-09 Tid: 11:10:30

Bilder från Tisdag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Bättre sent än aldrig. Bilder på min Kära mor, farmor, Filip och kusinvitamin =)



......... Datum: 2009-04-07 Tid: 22:17:05

Ni har väl inte glömt bort??

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Mammablogg-Galan 2009

Nu är omröstningen igång. Jag har blivit nominerad i hela fyra kategorier!
Vore super kul om du vill lägga en röst åt mig.
Klicka på Mammatilltvåhjärtan och ni har gett mig en röst =) 
Pga strul med röstningarna så kan man återigen lägga ny röst.
 Så rösta på ;-)

Jag är nominerad i:

Sveriges Bästa Mammablogg
Snyggaste Mammabloggen
Bästa Vardagsmammabloggaren
Bästa Eko Mammabloggaren




......... Datum: 2009-04-07 Tid: 22:08:40

Fint besök =)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Fick vi idag av min syster och bebis. Min mamma och min farmor. Jättetrevligt hade vi. Tyvvär så strulade Photoshop så fixar bilderna imorrn. Men det blir mot kvällen för imorgon på förmiddan så åker jag, Filip och min mamma till Järfälla för att hälsa på min moster. Ska bli kul. Var ett tag sen vi träffades. Hon har aldrig träffat Filip heller så kan tro att hon är nyfiken på honom =)

Annars så kan jag smyga med att vi återigen är i budgivning på ett hus strax utanför stan =) Håll tummarna igen för oss. Vi är sen igår fortfarande högsta budgivare. Hoppas det förblir så!

Ska nu runda av för kvällen så jag orkar med allt imorrn. Sköt om er!


Kusin inspekterar Filips gåvagn =)


......... Datum: 2009-04-06 Tid: 12:43:04

Våren tillbaka ;-)

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Idag är det städdag för imorrn kommer syster med sin bebis. Ska bli himla skoj! Ska även ut på långpromenad när Anders kommit hem med hundarna. Filip somna sent igårkväll och är idag en trött kille. Sovit nästan hela dagen. Bra det för då hinner mamma snurra runt och plocka och städa ;-)

Ska nu återgå. Hörs!


......... Datum: 2009-04-05 Tid: 12:19:28

Vart tog det fina vårvädret vägen?

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Så fina härliga dagar det har varit =) Så har ej haft tid att sitta här vid datorn. Idag regnar det dock. Lite trist men regn behövs ju också. Igår var vi till sotra staden och inhandlade vårkläder som jacka, skor mm. Påvägen hem passerade vi Anders föräldrar och en snabbfika blev det. Filip charmar på och gör sin Farmor och Farfar lyckliga. Något som var kul var att vi fick se nykomligen. Ett "litet" Ardennerföl. En gosse. Så stoor men sååå gullig =) Filip fick för sig att hästar var minsan livsfarligt så varje gång han såg mamma Tujja så skrek han i högan skyn. Det ska vi minsan få bukt med. Inte kan man vara rädd för hästar när man varit i stallet sen födsel i princip?? Så mer hästkontakter vill vi ha ;-)

Idag så är det återigen Hockey på dagsschemat. Hela föreningen tar avslutning idag med småtävlingar och annat skoj.

Hör senare!


......... Datum: 2009-04-03 Tid: 20:48:38

Dagen i bilder

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Dagen har rusat iväg som vanligt. Ger er lite bilder vad som bla hänt idag =)

Först så shoppa Pappa loss nya kläder till Filip på Lindex.
Vårjacka, munkjacka, Sverigedräkt och en vanlig body.
Tydligen så ska Filip ha Sverigeplagget när han är på Kreta ;-)



Sedan så var jag och Hillevi ut på promenad i skogen i det härliga vårvädret! Underbart =D



Nu blir det inte så mycket mer idag utan vi ser fram emot morgondagen.

Sköt om er!


......... Datum: 2009-04-02 Tid: 22:22:27

Ett litet inlägg..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Så här på kvällen. Dagen har rusat iväg. Kom på att det var föräldergruppträff så fick skynda oss till bvc. Mycket trevligt! Sedan så var det avslutningsmatch för Hillevis lag. De spelade mot föräldrarna och de hade skoj allihop. Hillevi var målis och skötte sig bra =) Duktiga tjejen! Slutresultatet vlev 4-4. Nu ska jag gå och sova. Filip har strulat ett par nätter i rad nu och jag känner mig riktigt trött.

Sov gott allihopa!



Hillevi in action =)



......... Datum: 2009-04-02 Tid: 11:41:46

Sådärja..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Budgivningen har stannat för våran del medans de andra fortsätter och slåss om högsta budet. Känns mycket trist men framförallt irreterande. Men men... Ska ut i fina vårvädret snart och sedan ska jag städa här hemma. Ikväll är det avslutning på hockeyn och det är match mellan tjejerna och föräldrarna. Anders ska spela medans jag och Filip hejjar på tjejerna vid sidan om. Hörs senare. Kraam



......... Datum: 2009-04-01 Tid: 21:18:47

Besviken..

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

På att vårt "drömobjekt" inte alls motsvarade våra förväntningar. Vi var dit på visning ikväll. Var för litet och för små rum. Rummen på bilderna såg mycket större ut på bild än i verklighet. Hursomhelst så har det varit budgivning nästan hela dagen på det andra huset. Jag gissar på att det inte blir vårt. Vårat maxbud har lagts och väntar bara på att mobilen ska pipa till igen att vi blivit överbjudna. Tror dock att mäklaren tagit kvällen nu så vi får invänta svar imorrn.

Annars så har det ju varit toppenväder. Blev en prommis och ett stort vårtecken är när sommardäcken åker på. Det gjorde dom idag. Anders var duktig och bytte dem. Filip har varit på stålande humör hela dagen nästan. Och HIllevi leker på ute med sina kompisar.

Dagen gick fort men brukar ju va så när det är trevligt =)


......... Datum: 2009-04-01 Tid: 11:00:11

Nej det är inget aprilskämt...

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Men vi har lagt ett bud på ett hus som vi var på öppen visning igår. Är raka motsattsen emot vad vi ska titta på ikväll men vi gillade huset. Massor av folk var där och budgivning har startat. Vi är på topp just nu men det lär ju ändras. Vilket hus det är håller vi inom familjen än sålänge.

Underbart väder idag! Så när Filip har vaknat så blir det en tur ut med vagnen i motionspåret. Nu är all is borta så nu kan man njuta av promenaden utan att riskera man halkar och i värsta fall tappar barnvagnen i någon hemsk backe. Finns gott om branta backar i spåret.

Hoppas ni har en bra dag! =)

Till Gabriella