......... Datum: 2009-06-29 Tid: 10:38:44

Härliga sommar!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

Underbar sommar är vad vi har nu! Solen skiner och uppemot 30grader varje dag. Härligt! Här badar vi i sol och vatten (både sjön och pooler). Visst är det lite varmt inne när man sover på nätterna men under kontroll. Hundarna tycker det är lite jobbigt men de finner sina sköna platser på baksidan av vår lägenhet där de ligger och lapar sol de med.

Tyvvär så har barna blivit förkylda med både snuva, hosta och feber. Så idag tar vi det lungt. Något som är jättebra är att Eva (min kiropraktor) har gjort så att min onda rygg/höft är nästan återställd. Vilket känns jättebra.

Vill bjuda på lite härliga sommarbilder från oss som togs igår. Att våran pool har gått sönder i en luftring hindrar inte HiIlevi från att kyla ner sig =P









......... Datum: 2009-06-27 Tid: 23:36:56

Filmsnutt

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4

Se så duktig Filip har blivit på att krypa. Nu kryper han mera än att kravla sig fram. Duktiga killen!! =)



......... Datum: 2009-06-26 Tid: 23:27:48

Volvon rullar på

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

I förmiddas så besiktade vi vår Volvo. Den gick igenom utan problem. Blev dock väldigt stressigt då vi insåg att det inte fanns någon varningstriangel. Så i all hast så fick vi leta runt i affärer. Det säkraste stället trodde vi var på Statoil. Men tydligen säljer de bara korvar på mackar numera. Så vi tog en sväng förbi Bilias affär och där fanns en för 99kr. På macken möttes vi av stora löpsedlar om att Michael J gått bort inatt. Det hade man inte förväntat sig. Må han sova gott. 

Idag så har Anders fått ihop vår nya tvbänk och installerat in alla boxrar, dvd, bluray, xboxar. Blev finfint!! Hillevi sover inatt borta hos sin kompis Irma och Filip sover sen länge. Dags för oss att runda av för natta. Varm och solig dag verkar vänta imorrn med. Så hade nog tänkt komma ner till badstranden och plaska lite med barna.

Natt natt!


......... Datum: 2009-06-25 Tid: 23:38:17

Ikea & kiropraktor

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag så åkte jag och barna till Uppsala för att möta upp min syster och hennes barn på IKEA. Där handlades det ny tvbänk, tallrikar, skåplås, förvaringskorgar, gosedjur mm. Vi hade jättetrevlig stund där och barna härja runt för fullt. Gick extra länge i köksdelen och försökte snappa upp så mycket ideer som möjligt för kommande upp-piffning av vårat nya kök.

Efter Uppsalabesöket så åkte vi hem igen och till min kiropraktor. Jag har haft ont i ryggslutet en längre tid som nu gått vidare i höften. Eva (som hon heter) sa att jag hade en inflammation i musklerna i länden och den har nu även gjort så att ischiasnerven kommit i kläm. Hon har masserat, vridit och bänt på både rygg och benen så hoppas verkligen att det har gett verkan. Orsaken till överansträngningen (inflm) är troligtvis min "lilla" gosse på över 10kg som man går och bär på. Man får försöka tänka på hur man lyfter honom och inte bära allt för länge.

Ikväll så har vi haft mysig hemmakväll framför tvn. Imorrn så ska volvon på besiktning och vi ska till HSB för att säga upp våran hyreslägenhet. Så full fart imorrn med.

Sov gott!


Småkusinerna härjar runt på Ikea.









......... Datum: 2009-06-25 Tid: 09:40:19

Utflykt

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag reser vi till min gamla hemstad för shopping på bla IKEA. Det ska handlas tvbänk, tallrikar, skåplås till lilla klåfingret och säkert en massa annat. 

Ha en underbar dag i solen!




......... Datum: 2009-06-23 Tid: 22:17:18

Saknat!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Att diska är numera ett minne blott sen vi fick hem våran gamla diskmaskin för ett par dagar sedan. Härligt! Filip var inte sen med att ge pappa en hjälpande hand vid inmonteringen *haha* 

Filip har tydligen bestämt sig nu. Det är bättre att krypa än att åla sig fram. Han ser så lycklig ut och stor när han kommer framåt på lite vingliga ben och armar. Men ska det gå fort. Ja då är det ålning som gäller.

Idag så har jag och syster bestämt att vi ska dejta på Ikea på torsdag. Ska även förbi lite byggvaruhus för att kolla kakel och golv. Ska bli jättekul att äntligen få kolla seriöst på saker som vi ska inreda vårat hem med =D




......... Datum: 2009-06-22 Tid: 20:28:01

Ibland har man tur

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Min lille gosse fick tag i min mobil när han var ute och åkte med sin gåstol. Det resultera att han tyckte den skulle få ett bad i Wilmas hundskål. Men missade skålen precis. Väldigt snällt av dig Filip men mamma kan tvätta av den själv om du tycker den är smutsig =)






......... Datum: 2009-06-18 Tid: 18:47:48

Imorse kl 9

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Så var vi idag i Eskilstuna och skrev huskontrakt. Från och med nu så är vi husägare. Helt underbart!! Nu längtar vi till aug då vi får flytta in. Nu har dagen gått i husinrednings tecken och kollat runt lite på nätet efter inspiration. Vi var även förbi några butiker i stan innan vi till slut åkte hem. Vi kommer sova gott inatt nu när äntligen affären är över.

Ett en enda ord kan beskriva hur vi känner oss nu. GLÄDJE!


......... Datum: 2009-06-16 Tid: 14:53:20

Nääraa nu

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

Vi har blivit med hus! Ialf till 99% säkert. Säljarna har godkänt oss trots de har ett par till som är intr. Vi gjorde ett sånt bra intryck igårkväll så det kände med stor glädje att detta hus ska bli vårat. På torsdag kl 9.00 så skrivs kontraktet. Närmare kan man inte komma ett husägande =D Känner mig så säker att jag ger er en glimt hur det ser ut. 94kvadrat med lika stor inredd källare med gillestuga med öppen spis, bastu, stoor tvättstuga som blir vårat framtida spa,relax-avd. Ovan jord så är det flera sovrum, kök, badrum och vardagsrum. ca 1400kvadrat trädgårdstomt med buskar, frukträd och stort trädgårdsland. Pratat med bank en sista gång nyss och allt klart med handpenning osv. 

Gu så härligt!!



......... Datum: 2009-06-15 Tid: 22:21:55

Lyckad kväll

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Kvällens besiktning av huset blev mycket lyckad. Huset är i jättefint skick. Säljarna (ett pensionärspar) var supertrevliga och visade runt och berätta om huset. Mannen var byggare och hade byggt detta hus själv. Allt var ordentligt genomtänkt och välgjort. Filip var på toppenhumör hela tiden och charma paret rejält. De ville verkligen att det skulle flytta in barn i huset igen. De hoppades på att få träffa oss inom snar framtid igen. Det sista de sa innan vi gick. Så dom har verkligen godkänt oss som köpare. Och visst kommer vi ses igen. Har kontaktat mäklaren om att vi väldigt gärna vill köpa det. Så här nära ett husköp har vi aldrig kommit. Spännande och lite nervöst. Men väldigt glada =)




......... Datum: 2009-06-15 Tid: 15:22:32

Vilken dag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Dagen kan inte ha börjat bättre idag. 

Vi har fått reda på att vi är de enda budgivaren på huset vi var och titta på igår. Säljarna har accepterat priset som förövrigt ligger 120.000kr lägre än utgångspriset. Ikväll så blir det besiktning. Sen (om allt gick bra på bes) så blir det kontraktskrivning. Håll tummarna att det ska gå bra denna gång!

Idag så ringde även kvinnan som köpte våran bostadsrätt förra året. Vi (jag och Anders) har varit lite småsura på oss själva över att vi lät  våran fina diskmaskin gå med i köpet. Så vi har stått och handdiskat över ett halvår. Nu idag så undrade hon om vi ville ha tillbaka den. För hon använde aldrig den. Tyckte synd att den bara står. Tror ni jag var sen med att säga ja?!? Nu i veckan ska vi få hem den. Så saknad. Aldrig kommer jag stå och handdiska i mitt liv igen =P

Sen en tredje sak som har hänt idag =D Filip har fått sin första tand! En liten en har trängt igenom på nederkäken. Bättre sent än aldrig ;-)

Så att det faktiskt är rätt mulet ute och har regnat så har dagen gått i solen tecken ändå. Allt verkar klaffa. Undrar om man inte ska ta och spela på lotto på onsdag. Var det inte typ 40milj i potten. Vi har ju flyt nu!


......... Datum: 2009-06-14 Tid: 17:39:25

Sommarlov!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

I fredags så var det skolavslutning för Hillevi. Nu firar vi sommarlov. Med mera regn. Fy bubblan vad det regnar. Hållt i flera dagar nu. Jag tänker som Hillevi, ta mer el mindre sommarlov från bloggen. Bara uppdatera lite då och då. Tiden räcker inte till överallt just nu och man får prioritera. Datorn står inte direkt högst på listan ;-)

Denna helg har varit hektisk. Från fotbollsmatch, båtrace till flera husvisningar. Håll tummarna för det vi var och titta på idag som vi faktiskt även la bud direkt på efter visningen. Har idag även packad Hillevis resväska. Imorgon så åker hon till min syster och ska vara där i en vecka. Det blir en tågresa dit på ca 3tim. Hon ser fram emot resan. Nu händer det inte så mkt mera ikväll. Dogsen och katten sover sött. Anders står och diskar, Filip kör runt i sin gåstol och jag surfar runt en snabbis. 

Hoppas ni inte haft alltför blöt helg så hörs vi snart igen!


......... Datum: 2009-06-11 Tid: 11:55:09

Galaklänning

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag så kom min galaklänning hem på posten. En jättefin svart tyllklänning. Passade perfekt. Så himla skönt och glad att sökandet är över. Nu är det faktiskt nedräkning som gäller. Är exakt idag 24dagar kvar tills det är dags för årets Mammablogg Gala. Känner mig väldigt förväntansfullt!


......... Datum: 2009-06-10 Tid: 10:23:31

Svensk sommar

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Klassisk Svensk sommar är vad det blir i år verkar det som. För idag är det inget undantag om man jämnför med alla andra dagar. Dvs 10grader varmt och regn. Vill ha sommarvärme nu!! 




......... Datum: 2009-06-09 Tid: 10:23:43

Vilken natt!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Vilken underbar natt. Filip somna igår vid halv åtta. Somna på två röda då han varit uppe i ca 6tim i sträck. Sen sov han till kvart i åtta imorse. Härligt!! Så förvånad man kände sig när jag vakna till vid 6-7tiden och insåg att han fortfarande låg och sov sött i sin säng. Eftersom Filip varit riktig nattuggla sen han föddes (matning var 2-3timma) så har man aldrig kännt sig riktig utvilad på morgonen. Idag kände jag mig pigg =)

Idag så ska Filip och jag ta oss ner till fotbollsplanerna här i stan. Alla fyror i kommunen kör fotbollscup. Så ska ner och hejja på Hillevi och hennes klass. Som vanligt är vädret grått och kallt så det blir till att klä på sig extra.

Annars så blir det lugnt här i våran lilla lägenhet.


......... Datum: 2009-06-08 Tid: 21:10:41

Sugen på en ridtur

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Är så himla sugen på att komma ut och rida. Funderar på att besöka detta ställe ASPHULT ISLANDSHÄSTAR. Har varit där några gånger men längesen nu. Hillevi tvekar nog inte på att hänga på ;-) Ringer imorrn och kollar upp hur det ser ut framöver. Om de har någon plats över till oss.




......... Datum: 2009-06-08 Tid: 13:03:31

BVC

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag har gossen haft vikt och längdmätning på BVC. Han följer sin kurva utmärkt. Blir stor och reslig som mor och far. Nu är han 77cm lång och vågen visade på 10065gr. Såg även små "nykläkta" bebisar på bvc. Man glömmer fort hur små de faktiskt va när de föddes. 


Då, ett par dagar gammal. 

Idag, 9mån


......... Datum: 2009-06-05 Tid: 12:45:14

Namnsdag!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag har Filip namnsdag och så även hans morfar Bosse. Ett stort Hipp hipp hurra på Bo-dagen =)




......... Datum: 2009-06-05 Tid: 12:07:59

Veterinärbesök

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag ska Leo till veterinären. Han ska dels göra en liten hälsokoll och sen förnya sin vanliga parvovaccination och p-spruta. Kastreringsprutan håller bara i ett halvår, han fick sin första i dec så hög tid för nästa. Vill inte han ska bli så olycklig, hormonstinn som han va innan den första sprutan. Han gillar inte att gå till veterinären men håller sig sansad. Sen ska vi till affären och handla lite mat hem. Börjar se tomt ut i skåpen. Filip somnan just och ska nu passa på att ta en snabbdusch innan vi far iväg lite senare. Hörs!


Min vackra gosse. Tror ni att han nånsin kommer tittuleras
som SUch (Svensk utställningschampion) Rex Ventors Macleo?? *haha*




......... Datum: 2009-06-04 Tid: 21:06:03

Live från stadion

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Fick bild från Anders från Stadion i Sthlm. Bruce har gjort entre på stora scenen. Där är det sjukt kallt och blött men härligt ös ändå. Hade så kul nu killar!

Idag så har jag varit duktig. Fixat med försäkringskassan och alfakassan. Saker som jag dragit ut på länge men nu klart. Sen åkte jag och Filip hem till min mamma och hälsa på. Mormor hade stickat en jättefin kofta och söt blåbärsmössa. Ska fota den imorrn. Blir toppen att ha sen i höst. Mamma bestämde sig att följa med hem till oss. Så vi har pratat på och ätit god mat. Filip har busat runt med mormor. Hillevi har varit på fotbollsträning ikväll och bestämde sig för att sova över hos mormor efter det. Så imorrn blir det sovmorgon (om inte Filip vaknar tidigt förstås). Hillevi går till skolan därifrån. Få se när Anders dyker upp inatt. Nu ska jag surfa runt lite innan dags att trotsa regnet en sista gång idag och rasta hundarna.

Hoppas ni haft en toppendag också!




......... Datum: 2009-06-04 Tid: 10:09:39

Inte alls avundsjuk

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag spelar Bruce Springsteen på Stadion i Stockholm. I vintras satt jag 2-3tim och jagade biljetter. Fick tag i 3st. Pga Filips blyga/mammaperiod så väljer jag att stanna hemma ikväll. Min biljett såldes till en av Anders jobbarkompisar. 

Men vem vill gå igentligen? Parkettplats, ca 10grader varmt, regnar, mycket folk, hög skrålig musik, bilköer därifrån mm. Är inte alls avundsjuk!!!! *stor portion ironi*







......... Datum: 2009-06-02 Tid: 14:56:28

Regnig dag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag så har det regnat mer el mindre hela dan. Supertrist. Hade tänkt gå ner till babycafet idag men eftersom det regnat så avstod jag. Har ingen bil hemma idag, den följde med Anders till jobbet. Så både jag och Filip hade blivit rätt blöta vilke tjag inte kände alls för. Hillevi har idag varit duktig och faktiskt städat rummet. Dessutom gjort det ordentligt och inte skyfflat allt under sängen. Där är det också rent =) Filip har inte varit på vidare humör idag. Lite gnällig och rastlös. Sover just nu. Ikväll ska vi på studentfirande. Så ska börja grejja fram vad man ska ha på sig. Hörs!


......... Datum: 2009-06-01 Tid: 15:35:43

Färdigbudat

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Jepp. Och vi är inte dom lyckliga. Från utgångsbudet på 1595000kr till 2050000kr. Ingen dålig ökning. Är sjukt trött på att leta hus just nu. Nu går jag ut i det fina vädret istället.

Hörs senare...


......... Datum: 2009-06-01 Tid: 11:38:45

Budgivning pågår.

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Så var det dags igen. Budgivning pågår. Som vi gissa på igår så skulle budgivningen bli rätt hård. Vilket så också blev. Nu har vi ialf lagt vårat högsta bud och nu är det upp till högre makter om detta hus ska bli vårt.


......... Datum: 2009-06-01 Tid: 08:58:26

Sovmorgon

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag har tydligen Filip bestämt sig för att ta sovmorgon. Sover så sött än i sin säng. 

Till Gabriella