......... Datum: 2009-08-30 Tid: 09:48:01

Hallå!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Nu så börjar familjen sakta men säkert vakna upp från förkylningarna som varit. Anders lite seg än men ser piggare ut för varje dag som går. Jag är så pass bra nu att jag nästintill slipper min hostmedicin. Om jag dummat mig och ansträngt mig för hårt med något då blir jag genast rosslig. Så man har fått lov att känna efter hela tiden. Igår så lyckades jag ialf få över en hel del saker från vårat förråd till huset. Så nu när flytten går så är det bara stora möbler och färdigpackade kartonger. Dvs inge lösa saker. Känns jättebra! Igår så fick jag även se hur Filips rum blev efter omtapetseringen. Det blev så fint kan jag säga! Tyvvär så är bilderna i kameran som Anders har med sig idag så hoppas på att kunna tanka ur dem ikväll. Vi har bestämt oss för att ändra flyttdatum till den fredagen 18/9 istället.

Så finns det några starka därute fre 18/9 som kan/vill hjälpa till så vore det toppen. Erbjudandet om mättande belöning efteråt står kvar ;-)


......... Datum: 2009-08-27 Tid: 13:41:44

Läkarbesök

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0


Åh vi ligger fortfarande i sjukstugan. Igår fick jag lov att åka till vårdcentralen för att kolla upp mina lungor som börja strejka ur redan i måndags. Övre luftvägsinfektion blev diagnosen med massa snusk i botten av lungorna. Tur jag gick tidigt innan det utveckla ex lunginflam. Nu piller i 10dagar framåt. Alla mediciner får en att må illa. Morfinliknande host/slemlösande medel och sen det nya. Blä säger jag bara...


Efterlyser några starka människor som vill hjälpa oss att flytta våra möbler den 19/9. Mättande belöning väntas efteråt ;-)




......... Datum: 2009-08-24 Tid: 14:42:54

Dagar man vill glömma

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

De senaste dagarna eller nästan en vecka vill man gärna glömma. Har varit förkyld med feber, hosta och halsont. Om de är den nya influensan som har spökat eller vanlig förkylning lär jag inte få veta. Fick inte komma in och ta en koll på mina totalt sönderhostade lungor. Bara akutfall tas in bakvägen in i vårdcentralen för att minimera smittoriskerna. Fick ialf inringt hostmedicin som ska hämtas på apoteket ikväll. Febern är borta och med lite hostdämpande så bör jag va på benen snart igen. Filip är lite drabbad av förkylningen också med hosta och snuva. De andra är rätt pigga. 

Tiden i vårat hus har varit minimal för min del den senaste veckan. Anders har kämpat på så nu står vardagsrummet klart. Från mörkblåa tapeter till ljusa vit/gråa tapeter. Jag ska försöka komma ut och ta en massa kort. Nu står Filips rum på tur. De gamla tapeterna är nere och nu väntas det lite slipning av väggar. Sen ska hans fina tapeter upp. 

Bara Filips rum blir klart med tapeter så börjar det bli dags att inhandla hans första möbler. Det enda han äger just nu är sin spjälsäng och ett briokök. Ska bli jättekul att inreda hans rum =)

Från februari så blir det ett nytt liv som börjar rent arbetsmässigt för mig. Framtiden står öppen då jag inte har mitt gamla jobb kvar (har avvecklats under min mammaledighet). Så nu står jag och funderar hur jag ska göra. Ta ett vanligt butiksbiträdejobb eller ngt annat jobb, leta efter ett jobb som jag är utbildad till (djurskötare inom lantbruk) som förövrigt inte växer på träd just nu eller studera. Verkligen svårt och jobbigt att inte riktigt veta vad som är bäst för mig och min familj...

Något positivt i denna tristess är att jag ska bli moster igen, i mars. Jätteroligt verkligen! Och om ca 2v så fyller våran älskade Filip 1år. Gossen börjar bli stor =)






......... Datum: 2009-08-18 Tid: 21:01:29

Nya tapeter

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Nu så är äntligen mitt och Anders rum färdigtapetserat. Likaså Hillevis. Anders har knegat på till sena kvällar och resultatet är sååå fint! Nu står vardagsrummet på tur. Imorrn så åker jag till Etuna igen för att försöka hitta lilla gossens blivande tapeter. Jag klippte gräsmattan för några dagar sen vilket har resulterat i kraxig hals. Tydligen så tålde jag inte nyklippt färskt gräs. Blir till att ta  allergitabletter innan nästa klippning. Nu har vi ialfall bestämt datum när vi flyttar. Det blir den 18sept. Längtar men vi har lite jobb kvar. Köket ska färdigställas, tapetsera klart i vardagsrum och Filips rum. Plus lägga ca 50kvadrat golv. Så vi kommer inte bli sysslolösa innan vi flyttar in *ler*

Lite uppdateringar. Vårat sovrum innan:

Dessa garderober har nu blivit vita. Fick inge bra bild på dem idag vid fototillfället.



Rosaaktig vägg som numera är.........


........... grå/lila vitrandig =)


Filip hejjar på samtidigt som han leker med fars "leksaker" ;-)







......... Datum: 2009-08-15 Tid: 20:43:04

Looki looki!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4

Åh vad dagarna bara rusar iväg! Vi kämpar på för fullt med vårat hus. Jag och Hillevi har kört iväg färdigpackade kartonger och jag har rensat ur en del skräp här i hemmet. Anders har hållt på med sista slipningen av köket och nu är det tapetsering som gäller för hela slanten. För att aldrig någonsin tapetserat i sitt liv så har han gjort ett toppenfint jobb i Hillevis rum!! Jag har idag slipat tapet i vardagsrummet. Hoppas vi kommer igång med tapetsering där imorrn. Hallen har jag nu äntligen målat klart. Vi kämpar på här. Så hav lite tålamod med uppdateringarna =)

Dagarna som gått i bilder:

Hallen innan målning. Träpanel och gulfärgad strukturtapet.



Nu: Vitt och fint. Alla innerdörrar ska lämnas in på omlackering och bli vita.




Hillevis rum innan:


Nu: Fin ljusgrårapet med fin fondvägg =) Första våden på plats.



Väggen klar!

Hillevis finfina fondvägg! En våd kvar bara =)









......... Datum: 2009-08-10 Tid: 14:42:54

Husliga av oss

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Idag så har jag och Hillevi varit riktigt husliga. Filip har suttit i sin vagn och hejjat på. Vi har idag plockat ner ca 3liter röda vinbär och ca 2liter krusbär. I em så kommer det kokas gele och marmelad för fullt! Hillevi passa även på att göra en äppelpaj av trädgårdens äpplen. Visst är vi duktiga =) 

Vet ej om jag berättat om hur stor vår blivande trädgård är? Isåfall så gör jag en snabbredovisning nu. Tomten är ca 1300kvadrat stor. Det finns äppelträd, päronträd, körsbär, plommon, röda och svarta vinbärbuskar, krusbärsbuske, rabarber, jordgubbar, hallonbuskar, potatisland/trädgårdsland. Det äldre paret har verkligen skötit sin trädgård med stor omsorg. Känns riktigt nervöst men samtidigt spännande att få ta över den och se till att det bär frukt år efter år. 

Hur det går inne i huset? Bara bra =) Köket står just nu stilla. Allt är gjort så långt det går. Ska i veckan ta oss igen till Ikea för att beställa våran diskbänk. Sedan ca 4-5v leveranstid. Hallen är näst intill klar. Har glömt kameran hemma i två dagar. Ska (om vi åker dit ikväll) ta med kameran för att visa er före och efter bilder av hallen. Nu på tur så är det tapeter som ska upp. Spännande att se hur vårat tapetval ser ut på väggarna.

Anders har idag börjat jobba igen efter 4v semester. Kl 05.15 ringde klockan. Stackarn... 

Nu ska jag fixa lite här hemma. Har varit borta ca en vecka från där vi bor nu. Så det ser ut som ett bombnedslag här inne.


Krusbären


Hilevis äppelpaj





......... Datum: 2009-08-09 Tid: 10:52:50

Härlig kväll

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Igår så var det knytismiddag hos en vän till mig. Logfest med dans. Efter tolv kom jag hem och då sov alla i huset utom Anders då. Det är så mysigt att gå och titta till barnen en sista gång innan man själv går och lägger sig. De sussar sött och man inser hur lyckligt lottat man är som har dem. Vad vore livet utan sin familj?!?

Strax ska jag åka ut med barnen till vårat hus. Ska fixa lättlunch att ta med så det bara är att äta när hungern kryper på. Har ju inge kök som är användbart just nu. Vi fortsätter att kämpa på med husrenoveringen.

Ha en skön dag!!




......... Datum: 2009-08-08 Tid: 17:21:20

Grillning på meny´n

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

Ikväll så blir det knytisfest hos vänner strax utanför stan. Ut på landet i sköna Fogdö. Har just fixat grillspetten som ska med. Brödet har gräddats och tillbehören till köttet är klart. Vinet inhandlat. Blir utsökt alkoholfritt rött vin ;-) Det får funka denna gång då jag kör bilen både dit och hem. Så ikväll lägger vi allt vad bygge heter åt sidan och bara njuter av denna vackra kväll. Önskar er alla en underbar kväll. Hoppas solen skiner lika vackert på er som den gör hos oss!




......... Datum: 2009-08-07 Tid: 22:38:19

Fullt ös

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Fullt ös i huset idag. Både renoveringsmässigt och ett trevligt besök idag av Anders föräldrar och syster med sina två små barn. Syster Daniella bjöd oss på hembakat. Väldigt gott var det! Värmen knäcker en rejält när man jobbar. Undrar hur länge till värmen kommer hålla i sig?? Anders har ialf fått ner all kakel i köket och tagit alla mått för att kunna beställa hem våra bänkskivor till köket. Även spacklat halva väggen där vårat nya fina kakel ska sitta. Jag har hunnit med att måla en andra gång i hallen och sen fortsatt längre in i korridoren som leder till sovrummen och badrummet. Härligt när man känner att arbetet går framåt! =) 


Så här långt har köket kommit idag. Imorrn ska det spacklas klart, diskbänken och bänkskivorna ska tas bort. Sen så måste stommen till underskåpet sedan höjas. Då det är nivåskillnad på diskbänken och bänken där spisen står. Jag fortsätter att måla i hallen.




......... Datum: 2009-08-06 Tid: 22:48:38

Fullpackad bil

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1


Idag så har stora plånboken kommit fram och vi har handlat hem golv, tapeter och kakel plus en massa annat som behövs till att få sakerna på plats. 

Vi var till Ikea för att kolla in våran nya bänkskiva och diskho till köket. Tyvvär så hade vi missat ta några mått som var betydelsefulla för att få ihop våran bänkskiva. Så vi fick lite bakläxa och får åka till Ikea igen om några dagar för att ge de extra måtten så de kan tillverka en ny bänkskiva som passar just vårat kök. Vi köpte med oss halva ytan av golvet iallafall. Ca 20kvadrat. Eftersom vi ändå måste dit igen så kunde vi lika gärna dela upp det. Det var nog så tungt med 10 kartonger golv. Det vill ja lova. Vagnen var rejält tungkörd.

På Rusta så fann vi tapeter som fick följa med oss hem. Några som vi redan kollat på föll bort och vardagsrummet fick en helt annan tapet än vi först bestämt. Tur man är flexibel ;-) Nu har alla rum tapeter som ligger och väntar på att få komma upp. Filip har dock inte fått tapeter än. Lite idetorka just nu. Tips mottages gärna.

Dagens varmaste höjdpunkt (Bauhaus sakna aircondition i huset) blev idag när vi kolla kakel. Anders och jag hade lååång diskussion vilket kakel vi skulle ha. Ingen var nöjd med den andres tycke. Så vi var redo att ge upp och åka därifrån. Men när vi gick iväg mot kassorna så hittade vi en ny korridor med kakel. Vi gick in där för att ta oss en titt. Vi stanna båda samtidigt vid en kakelvägg och tycke infann sig direkt för ett ljust kakel. Kaklet var dyrare än vad vi tänkt oss. Men när båda är överens och gilla det så fanns inget skäl till att inte köpa hem det. Var dessutom bara 5st kartonger kvar. Vi behövde 4st. Ödets nyck eller? Väggen kommer bli så fin nu över diskbänken!! Bilder kommer givetvis senare när vi packat upp varorna.

Imorrn så är det slut på ledigheten från huset. Det blir till att fortsätta i kök och hall. Fortsättning följer........

Fällda passagersäten och nästintill fullpackad bil.

Filips ursöta Tigerdress =)






......... Datum: 2009-08-05 Tid: 21:52:09

Går framåt

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Det går sakta men säkert framåt i huset. Duktiga Anders har fått skåpet på plats idag. Jag lite smått frustrerad över att jag inte kan göra allt som jag vill i min takt. Har ju en liten gosse som vill hänga i byxbenet hela tiden. Det sinkar ju en litegrann. Har ialf idag börjat måla i hallen. Hoppas på att imorrn em kunna åka ut och få klart hela hallen. Imorgon på förmiddan så åker vi till Ikea och beställer bänkskivor, diskho och golv. Ska även in på Bauhaus och kolla i kakel och till Rusta för att kolla in deras tapeter. Blir en kul dag imorrn med lite utflykt.

Skåpet på plats =)

Lycka är att ha en hel gräsmatta att ta en powernap på!


Min älskade familj!!




......... Datum: 2009-08-04 Tid: 20:24:59

Husägare!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4

Ja så nu är man husägare. Underbart!! Efter flera års letande. Igår så var det öppen visning för min mamma och Anders föräldrar. Alla gick nöjda och nyfikna runt och tittade.

Nu idag så började vi med våran lilla renovering/upp-piffning av huset. Tapeter ska bytas, golv ska läggas om, liten ombyggnation i köket. Har lite fler planer för huset källare men det får vi ta sen när vi flyttat in i början av sept. Min älskade sambo slet idag med att få bort barbänken i köket. För att öppna upp och göra större yta i det rätt så lilla köket. Se bild innan (från mäklarannonsen) och bild idag. Jag och Hillevi hjälptes åt att riva ner en vit bubbeltapet i Hillevis blivande rum. Så har jag sen spacklat, slipat och sedan mätt alla golv så vi vet hur många kvadrat golv vi måste köpa om ett tag. Nu är vi alla rätt så sega. Blir tidig kväll. Blir heldag imorgon också i huset. Jag ska måla hallen och garderober medans Anders fortsätter slita med köket. Är så kul att fixa. Snart så får vi sätta upp det nya fräscha.


Bilder från dagen =)




Det trånga köket.


Påväg till ett nytt kök. Skåpet ska flyttas in mot väggen.
Ny tapet, nytt kakel, ny diskbänk, bänkskivor och golv kommer att fixas efteråt.


Filip hejjar på!


Hillevis blivande rum. Ny tapet och nytt golv blir det här snart.


......... Datum: 2009-08-02 Tid: 20:52:09

Filmtajm!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Hallå!!

Ville bara tassa in här och uppdatera bloggen med en film på våran goa grabb som just nu tränar på att gå. Han är så duktig och stolt när han tassar på framåt. 

 



Imorgon så börjar en ny dag i vårat liv. Vi blir husägare för första gången. Så efterlängtat. Så om tiden vid datorn har varit minimal nu de senaste dagarna så är det inget mot vad det kommer bli ca en månad framåt då vi ska hinna grejja om lite i nya huset innan vi flyttar in i början av sept. Så ha tålamod. Inlägg kommer att ske lite då och då. Jag glömmer inte bort att hälsa på hos er. Tittar in varje dag även fast jag kanske inte alltid lämnar tassavtryck efter mig. 

Hoppas ni alla haft en underbar helg! Vi ses!!





Till Gabriella