......... Datum: 2009-07-27 Tid: 09:02:32

Kvällspromenad

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Häromkvällen så var jag och Leo på hundlig kvällspromenad. Vi  bor verkligen i den finaste mälarstaden =)



......... Datum: 2009-07-25 Tid: 11:21:27

Så underbara dagar

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0


Har just avverkat underbara semesterdagar. Allt annat har lagts på hyllan. Vet knappt var man ska börja nu när jag skriver. Som ni förstått så har vi haft fullt hus och hektiska dagar. Men otroligt kul har vi haft.

Det absolut roligaste dagarna var nu under tis/ons. Anders äldre bror kom upp från skåne och hälsa på. Brodern hade sin fru och 3 barn med sig. Vi grillade, hade stadsvandring och en massa fotbollspelande. Solen ville skina på oss på onsdagen så den dagen blev en toppendag. Att sitta vid mälaren och avnjuta god lunch är inte helt fel eller hur? =)



Filip med sina kusiner =) 

I torsdags så hade vi vilodag här hemma. Behövdes pustas ut lite efter 5dagars aktiviteter. Vi tog igen det sen igår med att åka till HeronCity i Sthlm. Där gjorde vi det sedvanliga som att gå runt på MediaMarkt och tråna efter dyra nya elektroniska varor. Äta gott på resturang, spela massor av olika spel på deras våning med spel. Jag älskar spela lufthockey så det blev två matcher. En vinst mot Anders och en förlust mot Hillevi. Men näraaa var det att jag kom ikapp från underläge. Resultatet blev 9-8 till Hillevi.
Kaxig dotter sen ;-)




Så nu är nu.. Snart kommer min syster och hälsar på med sina två barn Casper och Emilia. Vi är hemmafruar idag medans gubbarna är på Rallycross. Hillevi åker strax till Parken Zoo med sin kompis.

Fullt upp är bara förnamnet här. Men som jag skrivit förrut. Så himla kul!! =)



......... Datum: 2009-07-21 Tid: 11:36:23

Familjeträff nr2

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Dagarna flyger fram med familjen. Har spenderat de senaste dagarna med min syster och familj. Nu 2 dagar framåt så blir det efterlängtat umgänge av Anders bror med familj. Så hav överseende med att det blir minimal bloggning denna vecka. Tar igen så fort det blir lungt i huset igen =)

Kraam!






......... Datum: 2009-07-18 Tid: 23:06:43

Familjeträff

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

Idag så har vi haft mysig familjeträff. Min syster har varit här på besök med sin man och två barn. De bor ca 30mil ifrån oss så vi ses inte så ofta. Även mormor var över. Vi hade en trevlig dag med grillning, barna lekte på och lite tvspel med guitarr hero. Söta Casper och Emilia röjde loss och Filip trivdes gott i sina kusiners sällskap. Få se om vi ses imorrn igen. Har inget större bokat så åker nog över till mamsen en sväng efter jag handlat lite mat. 


Hoppas ni har haft en minst lika trevlig dag som vi haft!

Filip och mormor


Syster med sina två underbara barn Emilia snart 2år & Casper 4år


Grillen snart klar för att grilla middagen




......... Datum: 2009-07-17 Tid: 21:47:20

BVC

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2



Idag är jag exakt 10mån och 10 dagar gammal.
Väger hela 10.725gr och är 78.5 cm lång.

Härligt!!





......... Datum: 2009-07-16 Tid: 21:26:51

Utflykt

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 6

Idag så åkte vi då till Mariefred och de årliga Riddardagarna. Vi hade en trevlig stund på marknaden och kollade på jyklare, pilbågsskytte mm. Solen sken för fullt med lite hotande åskmoln som kom lite väl nära ett tag. Blev en liten touch med regn när vi avnjöt god lunch på Blåa Katten. Ett litet fik i den gamla delen av Mariefred. Filips farmor var med på utflykten och Filip trivdes för fulla muggar med att busa runt med henne. Ikväll så har vi återigen ätit röda gubbar med glass. Kan man få nog av dem så här års?? Mumsigt gott!! 




......... Datum: 2009-07-15 Tid: 20:42:38

Tur o Retur

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Hallå! Jo vi lever här. Vi njuter av sommarens fina väder och fullspäckade dagar. Så surfning på nätet ligger inte högst på priolistan ;-) 

Idag så har vi varit till Uppsala. Tur o retur. Jag , Anders och Filip. Vi har köpt en bil =) Inte en ny men fullt funktionell. Anders ska ha den som pendlarbil mellan hemmet och jobbet. När vi flyttar till vårat hus så behöver vi en extra bil då det ligger utanför staden.

Det blev en Mazda 626 en 94a. Gått säkert alldeles många mil men mycket fräsch. Hoppas motorn är lika. Alltid vanskligt med bilköp av äldre årgång. Det var inget dyrt inköp så skulle det hända något så blir man inte blåst på allt för mycket pengar.


Vi var även förbi Ikea och åt god lunch där. Kollade in lite köksprylar som kommer passa finfint i nya huset.

Imorse vid kl 7 så åkte Hillevi till Jämtland. Hennes första långa resa på egen hand. Nja, helt ensam är hon inte. Åker med sin grannkompis och hennes föräldrar till hus strax utanför Östersund. Hillevi kommer även få sova över hos morfar i helgen (bor i närheten). Där kommer den årliga Vikingafestivalen hålla hus på lördag. Vi är lite smått avundsjuka. Det kommer bli stor grillfest på kvällen, lekar och show.

Imorrn så står det Riddardagarna i Mariefred på våran turlista. Så som ni hör så är det full rulle här. Men väldigt kul också!! =)


......... Datum: 2009-07-12 Tid: 20:15:17

Hej!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 9

Jag kan nästan svära på att Filip sa hej idag för första gången. För han gjorde det flera gånger i rad efter Hillevi hade sagt hej till honom. Hans första ord! Helt otroligt va tiden går fort och varje framsteg avlöser varann nu.

Denna helg har bara försvunnit av aktiviteter. Igår lördag så firade vi min syster sambo. Vi blev bjudna på god smörgåstårta. Barna röjde, sprang runt och lekte medans vi vuxna pratade om allt mellan himmel och jord. Filip älskade sin kusin stora fina rum. Massa av nya roliga leksaker som han gick igenom grundligt. 

Idag så har vi igentligen kanske inte gjort så mycket. En slappardag med undantag av ett snabbvisit hos Anders syster och en visit till stan. Blev en liten prommis. Vi kunde inte motstå de röda gubbarna utan för Ica så två lådor fick följa med oss hem som vi nu har smaskat på ikväll. Jag och Hillevi plus hundarna gick ut en prommis tidigare idag i skogen och åt lite blåbär. Man fick snabba sig för hundarna ÄLSKAR blåbär. Det hinner äta upp bären snabbare än vad vi gör =P

I fredags så köpte vi våran nya barnstol. Jättefin och rejäl. Filip sitter kungligt nu i bilen *fniss* Sen var vi till vårat kommande hus. Det är tredje gången vi fått komma dit och man ser nya saker för varje gång. Denna gång såg jag att teglet på utsidan inte är vanligt tråkigt tegel. Utan det har små mönster i sig. Det lyfte verkligen hela huset. Idag har vi gått igenom lite tapeter. Vad gillar ni min dotters val av fondvägg? 






......... Datum: 2009-07-10 Tid: 13:00:39

Blir en åktur idag

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 4


Idag ska vi åka till vårat blivande hus. Kl 14 ska vi va där. Äntligen få komma in igen och småplanera hur det kommer bli. Tapetval, golv som ska fixas. Köket ska få sig en uppfräschning. Den 3 aug så kommer huset att bli vårat. Bara 3v kvar nu tills vi har våra nycklar i handen!! Vi kommer dock inte flytta in förrän slutet av aug, kanske tom i sept. Så vi hinner göra klart det mesta innan vi flyttar in. 

Ska bli så härligt med en boyta på ca 180kvadrat och en stor härlig trädgårdstomt som både barn och hundar kan få springa av sig på. 


Igårkväll så var vi på 40års-fest. Bjöds på massa god mat och stooor härlig jordgubbstårta i efterrätt. Jättekul var det. Filip var på toppenhumör men väldigt blyg mot sina släktingar. Hillevi hjälpte sin 5åriga kusin Samuel att leka kioskbiträde och sålde salta pinnar för runt 200kr styck ;-) Gissa om de gick med vinst igår *haha* 

Annat som står på tur idag är att vi ska även hinna med att komma i tid till Bilia och köpa den nya bilbarnstolen. När vi var där häromdagen så visade det sig att de stängde redan kl 17. Vi var där en kvart för sent *muttrar* Ska även handla hem mat. SKåpen ekar väldigt tomt just nu. Funderar på att grilla ikväll. Dels inviga vår nya fina grill som Anders köpte i förrgår. Sen så måste vi ju fira hans första semesterdag!

Hoppas ni får en bra dag. Solen skiner här just nu. Härligt!! 


......... Datum: 2009-07-09 Tid: 11:29:27

Regn och åter regn

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 5

Fy bubblan så det vräker ner ute. Har trotsat regnet en gång nu på förmiddan när jag var ut med hundarna. Hundväder stämmer väldigt bra ute. Har inte sett en skäl eller bil ute idag. Bara hundägare. Alla trycker väl inomhus idag. Nåväl, måste ut ett par gånger till idag. Ska till jobbet och fixa lite papper. Hillevi ska hämtas hem från mormor. Fest ikväll. Nu väntar vi på att Anders ska komma hem. Jobbar den sista dagen inför semestern. Jippi. Nu kan sommaren börja på allvar! Bara solen vill titta fram igen ;-)


......... Datum: 2009-07-08 Tid: 22:13:20

Besök på slottet

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Denna dag försvann med rasande fart. Jag packade in ungarna i bilen på förmiddan och vi begav oss till Eskilstuna för att inhandla present till 40års kalaset imorrn. Är mycket nöjd över inköpet. Efter lite shopping så begav vi oss till SUNDBYHOLMS SLOTT. Var väldigt mulet på himlen men vi begav oss ändå ner till den långgrunda sandstranden. Inte mycket folk som bada men folk kanske inte har börjat sina semestrar på riktigt än?



Hillevi hann ialfall med att bada innan det kom en störtskur av regn. Lite synd att vi inte hann med att besöka inne i slottet. Ett vackert slott som lämpar sig till festligheter som ex bröllop. Även tv-serier. Bonde söker fru-programmen har ju alltid startat där med sina speeding dejter.

Nu ikväll så har mormor varit på besök och Filip har visat sina nya framsteg. Han kryper runt, klättrar över saker och ting. Ställer sig upp nu och står med stöd. Hillevi får inte en lung stund nu vid tv´n när hon spelar Guitarr Hero. Han vill va med och lira han också.

Så nu händer det inte så mycket för ikväll. Lite surfning och sen sova gott. Hörs imorrn!


......... Datum: 2009-07-08 Tid: 10:24:07

Påväg

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3

Ville bara säga god förmiddag åt mina läsare. Vi är på språng och ska åka till Eskilstuna. Blir lite shopping och om vädret tillåter även lite bad vid Sundbyholms Slott. Önskar er alla en trevlig dag!


Bild från soooliga Kreta i maj


 


......... Datum: 2009-07-07 Tid: 15:05:56

Rockstar Baby

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 6



Min cooola Rockstar Baby!!



......... Datum: 2009-07-07 Tid: 13:09:44

Bilder

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Jag var en så himla dålig fotograf i helgen men jag vill ändå visa mina vänner och familj hur himla fint allt var. Speciellt hur fint allt var uppdukat på kvällen. Hälsa på hos DELICIOUSLY och se alla hennes vackra bilder. En kväll att minnas!





......... Datum: 2009-07-07 Tid: 11:15:52

God förmiddag!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2



Idag står dyr shopping på dagens lista.  Efter helgens föreläsning som NTF gjorde på Mammablogg Galan så känns det mer än någonsin aktuellt att byta ut våran äldre lånestol. Något vi funderat på länge men aldrig kommit längre än så. Ikväll när Anders kommer hem så ska vi ta en tur ner till Bilia och kolla på Volvos nya bibarnstol. Förhoppningsvis så får vi en ny med oss hem. Ett dyrt inköp men en större livsgaranti OM olyckan skulle va framme. Den räcker från ca 9mån upp till 6års ålder. Så stolen kommer att va väl värd sin slant.


(lånad bild från volvos hemsida)


Vi måste även kolla ut en liten present till våra vänner/släkt som har 40års-fest på torsdag. Även deras son fyller 10år samma dag. Har lite idetorka just nu. Har DU något bra tips på bra presenter? Maila då mig på [email protected]

Vad gör ni annars en sån här lite mulen dag?




......... Datum: 2009-07-06 Tid: 11:15:42

Två hjärtan!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 8

Så underbart att få vara hemma med dom man älskar mest. Mina två hjärtan <3



Filip 10 mån och Hillevi 11år


......... Datum: 2009-07-06 Tid: 10:49:46

Så mycket fint!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1

Det var svårt att somna igår. Så mycket tankar och minnen att gå igenom. Trots det så somna jag efter ett någon gång. Filip sov gott ända till kl halv sju, fick välling och somna sen om till halv nio. Härligt att ändå fått så långt sovpass inatt.

Nu på förmiddan så har jag kolla igenom allt vi fick igår. Så mycket fina presenter och ett hav med presentkort på olika företag. Så generösa! Kolla bara in bordet med alla saker jag fick.



Presenten jag dock gilla mest av allt är detta. Ett fint smycke från KALAS.

Det jag fick var ett vackert silversmycke och kedja där det står Supermamma. En hyllning till inte bara dom som var på galan utan till ALLA mammor som finns. Tusen tack för smycket!

Gå gärna in på deras hemsida för att se mera av deras smycken till både vuxna som barn.




......... Datum: 2009-07-05 Tid: 20:41:54

Gala 2009

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 6

Ikväll hemkommen från en härlig helg på Mammablogg Galan 2009. Klockan ringde 05.25 på lördagsmorgonen och ca 40min senare så åkte jag och min syster Jenny till Göteborg. En enkelresa på ca 50mil. 6 tim senare så anlände vi till Sjöbacka Hotell och Konferans i Göteborg och blev väl mötta av styrelsen för Mammablogg Galan. Dagen bestod senare av spännande och intressanta föreläsningar bla av Johanna Toftby från Tv3 serie Ensam mamma söker och Volvia, NTF mfl. Det fanns flera utställare från olika företag som ville visa och sälja sin produkter som var riktade till barn och oss mammor. Träffade även flera bloggorskor som jag följt sen en tid tillbaka. Mycket trevligt att ses och hoppas det åter sker någon gång i framtiden. Ev på nästa års gala. 

På kvällen så var det Awardutdelning. Jag var nominerad till Årets Ekobloggare men fick se mig som slagen av en annan bloggerska. Det visade sig va Prinsessan Dagbok som skulle ta hem vinsten. Mycket trevlig och mysig tjej. Satt bredvid varann på middagen. Efter Awarden så bjöds det på 3 rättermiddag och underhållning av stå uppkomiker. Som jag tyvvär inte minns namnet på. Sponsorerna lät sina varor flöda över alla deltagare. En nästan full baklucka med saker fick följa med mig och syrran hem. Jag hade turen att vinna en fotobok från Myphotobook. En bok som jag kan fylla med egna kort och sen spara för all framtid. Göteborgposten var även där och gjorde reportage som du kan läsa HÄR.

Nu ikväll så har vardagen återigen funnit sig. Underbart att träffa sina barn och sambo igen. Ikväll så har jag nattat Filip som somna i min famn efter han fått välling. Så härligt att bara få krama om och gosa. Borta bra men hemma bäst. Så är det helt enkelt! Men denna helg kommer alltid minnas som en annorlunda men otroligt kul helg!

Vill tacka Duracellmamman,  Sessan och Wojtan för utmärt arrangemang och en underbar helg!



Ett glatt gäng uppklädda och fina inför Awarden. Jag längst til vänster.

Tack alla för supertrevlig helg. Ingen nämd, ingen glömd! =)




......... Datum: 2009-07-03 Tid: 19:14:15

Nu är det nära!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 1


Nu är det så nära så man nästan kan känna det. Mammablogg Galan 2009. Allt klart och väskan står färdigpackad inför morgonens resa mot Göteborg och 110st andra mammor. 

Här ger jag er schemat som jag och alla andra kommer få njuta av. Om vi inte ses i helgen så önskar jag er alla en toppenhelg!






......... Datum: 2009-07-03 Tid: 11:18:14

Grattis!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag fyller vår Wilma 6år. Nog för hon börjar komma upp i åren men lika full av spring och bus har hon fortfarande kvar som när hon var valp. Hoppas vi får minst lika många år till!



GRATTIS GUMMAN! 



......... Datum: 2009-07-02 Tid: 14:53:09

Väntar på ngt gott

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2

Barna är lika förväntansfulla som på julafton. Ca 15.15 så kommer en signal ljuda på våran gård. En blå bil kommer med nedkylda ätbara produkter. Ja visst gissar ni rätt. Hemglass kommer. Jag har lovat att handla. Så barna spejar och lyssnar för fullt ute just nu. Jag hoppas inte att bilens resa slutar så här *fniss* Då lär barna skrika i högan sky!





......... Datum: 2009-07-02 Tid: 11:29:23

Värmen sliter

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Värmen börja slita nu på lilla gossen. Han är rätt förkyld sen några dagar tillbaka. Så kombination med värme, snuva och hans lilla tand som växer så är han trött, lite ledsen och konstant överhettat. Han svettas hela tiden.Det gnisslar om händer och ben när han tar sig fram krypandes på golven pga hans svettiga hud. Så gäller att vätska upp hela tiden med vatten. Jag har inge emot värmen som kommit men önskar nu att det lugnar ner sig lite, för hans och andra som har det jobbigt. 

Och på lördag så smäller det =) Mammablogg galan! Nu är det nära. Om du mot förmodan skulle ha missat detta så kan du läsa om galan HÄR. Ser fram emot det med spänning. Jag och syrran startar vår resa ner till Göteborg på lördagmorgon. 

Något som kommer kännas tomt är att lämna barna. Nåja, Hillevi sover ju borta titt som tätt och är självständig av sig. Så man har väl vant sig att hon är borta ibland. Men lilla Filip. Det blir första natten som jag inte har honom bredvid mig. Vet att det kommer gå superbra med Anders. Men det är väl mammakänslorna som strular....


......... Datum: 2009-07-02 Tid: 11:15:12

Bruks och spår

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 0

Idag fick jag meddelande om att vi är med i lydnadskursen som börjar i sept på brukshundklubben. Härligt! Hoppas även på att få komma ut i skogen så snart värmen har gett med sig och köra viltspår. Som verkligen är båda våra hundars favoritgren. 


Leo med stoor älgklöv




Till Gabriella