......... Datum: 2009-03-14 Tid: 17:41:14
Kvällens efterrätt =)
......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 2
Fryst Fraichetårta (viktväktarrecept)
2 äggvitor
1 ½ dl mellangrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ citron
2 dl creme fraiche (max 2%)
Till formen
4 digestivekex
Dekoration
2 kiwi
Skilj äggvitorna från gulorna och vipsa äggvitan till hårt skum. Vispa mellangrädden. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Tvätta och borsta citronen i ljummet vatten och riv skalet fint. Tillsätt citronskal och citronsaften till äggblandningen. Blanda ner fraichen i äggsmeten. Vänd försiktigt ned mellangrädden och de uppvispade äggvitorna i äggsmeten. Blanda väl. Täck botten i en form med löstagbara botten (ca ½ liter) med hälften av de nedsmulade digestivekexen. Häll i smeten och strö över resten av de smulade kexen. Täck formen med plastfolie och ställ i frys minst 4 timmar. Tag upp och låt den tina ca ½ timme i kylskåp innan servering. Dekorera med skalad och skivad kiwi.
2 äggvitor
1 ½ dl mellangrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ citron
2 dl creme fraiche (max 2%)
Till formen
4 digestivekex
Dekoration
2 kiwi
Skilj äggvitorna från gulorna och vipsa äggvitan till hårt skum. Vispa mellangrädden. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Tvätta och borsta citronen i ljummet vatten och riv skalet fint. Tillsätt citronskal och citronsaften till äggblandningen. Blanda ner fraichen i äggsmeten. Vänd försiktigt ned mellangrädden och de uppvispade äggvitorna i äggsmeten. Blanda väl. Täck botten i en form med löstagbara botten (ca ½ liter) med hälften av de nedsmulade digestivekexen. Häll i smeten och strö över resten av de smulade kexen. Täck formen med plastfolie och ställ i frys minst 4 timmar. Tag upp och låt den tina ca ½ timme i kylskåp innan servering. Dekorera med skalad och skivad kiwi.
Kommentarer
Datum: 2009-03-14
kl. 18:11:56
URL: http://soffiz.blogg.se/
Det där lät himla gott!
Datum: 2009-03-14
kl. 10:08:56
URL: http://princessnoorah.blogg.se/
Det ser väldigt gott ut!
ska prova att göra en likadan hehe..
Trackback