......... Datum: 2009-05-15 Tid: 16:56:24

Hej hej!

......... Kategori: Allmänt Lämnade kommentarer: 3


Någon som saknat oss?? 

Nu är vi hemma igen från en otroligt skön, mysig semester på Kreta, Sunwings Resort Makrigialos! Vi landa igårkväll på Arlanda.

Vi har badat, solat, ätit och druckit gott. Dagarna har gått så fort men brukar göra så när man har trevligt. Makrigialos är en liten by strax söder om Heraklion (flygplatsen). Dit tog vi oss med buss genom Kretas både gästvänliga dalar och inte alltför vänliga branta stup ner till det vackra blåa havet. Denna resa tog ca 2tim så det var det enda som var minus. Varmt och tröttsamt. Byn är en liten och gammal fiskeby som verkligen har exploaterats av turism. Vartannat hus bestod av en taverna och sen souvinershop. Själva resorten låg ca 2km utanför byn. Ett stenkast ner till havet och lång, fin sandstrand. Vi hade turen att få en lägenhet med jättefin havsutsikt. Där avnjöt vi våran frukost (även några luncher) på vår terass och tittade på fiskebåtar som åkte förbi. Kvällarna spenderades i huvudbyggnaden där det var underhållning varje kväll. Allt från temakvällar som 90-tal, abba-shorw och grekisk afton med lokalt band som spelade.

Hillevi fick nog simhud mellan tårna denna vecka. Hon spenderade mer tid i vatten än ovan. Hon hade tur att träffa en jämnårig tjej på våran andra dag på resorten och de har haft superkul hela veckan. Sista nattdoppen gjorde Hillevi och hennes kompis runt ca nio på kvällen. Hillevi har blivit så brun och fin, ngt bränd på axlarna. Men annars vackert sommarbrun. Denna resa lär hon inte glömma bort i första taget.

Lilla Filip hängde med han också. Jätteglad hela veckan. Aldrig missnöjd och han har också fått bada lite i babypoolen. Flygresan gick också super. Inte ett pip eller ledset öga. Han har följt med på alla äventyr och roat sig med sugrör på kvällarna när vi varit ute och ätit. Alla greker vi träffat har verkligen älskat barn. Har försökt få fram lite prat men Filip är som han är. Lite blyg och tittar gärna lääänge på folk. Sen så har det absolut största framstegen kommit i hans utveckling. Han har börjat krypa/åla sig framåt. När han inte landar som en strandad säl så kommer han framåt sakta men säkert. Duktiga killen!

Vi vuxna har kanske inte haft direkt "semester" eftersom det har blivit en hel del annorlunda passupp på barna men vi har njutit varje minut av att va hemifrån. Äta gott och slappa vid poolen. Anders är stolt med att vara lika vit nu som han var innan vi åkte (ingen soldyrkare) och har ej badat. Jag har gjort några tappra försök med solen och fått lite färg. Även badat i poolerna med. Tyvvär så får jag alltid soleksemen vid alltför hård solning så har varit lite sparsam med alltför hård solexponering.

Summa summarum. En toppenvecka! Här följer några bilder från Kreta =)


Badtjejen!


Stor skillnad på hudfärgen =)


Vy från vår lägenhet. Blått hav!


Badtajm!


Alltid lika glad!


Promenad på stranden.


Hemresa.




Kommentarer
Datum: 2009-05-15 kl. 18:03:16 URL: http://jennyn.blogg.se/

Ser super härligt ut :)

Kommenterat av: Jenny
Datum: 2009-05-15 kl. 18:21:10 URL: http://www.satwall.se/webcam.htm

Ser att ni haft toppen bra semester många bra bilder :-)

Kommenterat av: Pappa och morfar till Filip
Datum: 2009-05-15 kl. 20:19:40 URL: http://carolina1979.blogg.se/

Vad mysigt ni verkar ha haft - välkomna hem :) kram

Kommenterat av: Carolina

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback
Till Gabriella